Elk jaar wordt door Rocky Mountain International de zgn. “Round Up” georganiseerd. In het wilde westen staat de term Round Up voor het samendrijven van de veestapel om de kudde naar een andere locatie te verplaatsen. Deze Round Up gaat vooral over het samenbrengen van mensen. Vertegenwoordigers van de staten Idaho, Montana, South Dakota en Wyoming, cvb’s van de stadjes in dit gebied, hotels en receptives ontvangen de internationale reiswereld. Touroperators uit verschillende Europese landen en uit Australie, krijgen de kans om uit de eerste hand te horen wat de mogelijkheden in deze staten zijn voor hun klanten. Doordat de Round Up altijd in een van de deelnemende staten plaatsvindt, gebeurd er meer dan dat. De touroperators proeven de sfeer van dit gebied, die echt anders is dan elders in de Verenigde Staten en maken kennis met de hartelijkheid en gastvrijheid van de bewoners.

Mini-Famtrip vanuit Missoula

De editie van 2014 vond begin mei plaats in Missoula, Montana. Missoula ligt ingeklemd tussen vijf bergketens en bij de splitsing tussen de Clark Fork River en de Bitterroot River. Door deze ligging, krijg je bij de landing op de luchthaven al een idee hoe mooi de omgeving moet zijn. Om de tour operators te laten acclimatiseren wordt er op de eerste dag altijd een mini-famtrip georganiseerd. Op een prachtige lentedag voerde deze door de Bitterroot Valley, met aan de ene kant de Bitterroot bergketen en aan de andere kant de wat lagere bergen van de Sapphire Mountains. De weg voert door typische western dorpjes, waar uiteraard gelegenheid is om een echte hamburger te eten en lokaal gebrouwen bier te proeven.

Laat het speed-daten beginnen

Na een indruk te hebben gekregen van de omgeving, gaan de touroperators aan de slag. In twee dagen spreken ze meer dan 75 lokale aanbieders in speed-date sessies van ongeveer 10 minuten. De Nederlandse en Belgische touroperators die in Missoula aanwezig waren, waren erg enthousiast en zien in deze kennismakingen veel mogelijkheden om hun aanbod van reizen naar de regio te verrijken.

[img src=”2014-05-01 10 10 51 (5)” size=”full” lightbox=”false”][/img]