Nadat aan het begin van 2009 de boekingen moeizaam op gang kwamen, kan Alamo.nl inmiddels over het eerste kwartaal een stijging in het aantal boekingen van huurauto’s noteren ten opzichte van dezelfde periode in 2008. Vooral in maart was er meer bezoek op de website en werden er meer reserveringen gemaakt.

Nieuwe bestemmingen

Niet alleen bestemmingen als de VS en Canada zijn ook in 2009 weer koplopers bij Alamo.nl, ook Spanje, Curaçao en IJsland zijn momenteel populaire bestemmingen. Opvallend is verder de stijging van het aantal boekingen voor Nederland. Dit komt met name door de uitbreiding van het aantal locaties in eigen land.

Gunstige tarieven

Marjolein Fraanje, General Manager van Alamo.nl: “Vooral onze gunstige tarieven in de VS en Canada zorgen op dit moment voor een toename in de reserveringen. Verder zien we dat er een verschuiving plaatsvindt van pakketreizen naar het boeken van ‘losse onderdelen’. En zoals al werd voorspeld, lijkt het er inderdaad op dat men dit jaar gewoonweg later boekt dan voorgaande jaren”.

Optimalisatie website

Tenslotte lijkt Alamo.nl de vruchten te plukken van de verbeteringen die zijn doorgevoerd in de website. Zo is onlangs certificering gerealiseerd met het extended validation SSL certificaat waardoor de klant nog beter beschermd is. Ook beschermt Alamo zich hiermee tegen namaak-sites. Door de groene adresbalk en/of buttons ziet de klant dat het bezoek aan alamo.nl veilig en authentiek is.