Tijdens de afgelopen editie van de Vakantiebeurs hield autoverhuurder Alamo.nl een onderzoek onder de bezoekers van haar drukbezochte stand. Hieruit bleek dat een meerderheid van de ondervraagden (60%) een duidelijke voorkeur heeft om autohuur zelf via internet te regelen. 34% geeft aan de huurauto liever via het reisbureau te regelen en 6% pakt het liefst de telefoon om een reservering te maken.

Prijs belangrijkste criterium

Bijna 54% zegt verder dat prijs het belangrijkste criterium is bij de keuze voor een autoverhuurder. Deze uitslag is geen verrassing voor Marjolein Fraanje van Alamo.nl. Naast altijd gunstige prijzen voor de USA en Canada, biedt Alamo.nl ook zeer goede tarieven voor o.a. Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. “De consument weet Alamo.nl steeds beter te vinden en waardeert daarnaast de duidelijkheid van de website”, aldus Fraanje. “De soepele annuleringsvoorwaarden en de mogelijkheid om op factuur te betalen die Alamo.nl al jaren biedt, zijn tevens erg belangrijk voor de klant”.

Sterke stijging

Alamo.nl biedt autohuur aan op meer dan 2.000 locaties wereldwijd en zag vorig jaar het aantal boekingen toenemen met maar liefst 27%. De start van 2010 is ook veelbelovend, Alamo.nl kende over de eerste maand van dit jaar een groei van ruim 40%.