In augustus 2005 werd in Biloxi hard gebouwd aan het Ohr-O’Keefe Museum of Art, ontworpen door Frank Gehry. Het zou in het voorjaar van 2006 worden geopend. Toen sloeg op 29 augustus van 2005 orkaan Kathryna toe en werd het project met de grond gelijkgemaakt.

George E. Ohr

De plannen voor de nieuwbouw dateerden uit 1998, toen architekt Frank Gehry één van de grondleggers van het museum, Jerry O’Keefe ontmoette. Frank Gehry, o.a. bekend van het Guggenheim in Bilbao, het dansende huis in Praag en de Bridge at Millennium Park in Chicago, stemde uiteindelijk toe om het museum in Biloxi te ontwerpen. Het museum is vernoemd naar, en voor een groot deel ook gewijd aan George E. Ohr, een pottenbakker uit Biloxi. Het ontwerp van het museum is geïnspireerd op het werk van deze “Mad Potter” zoals hij zichzelf noemde.

Eindelijk

Na een periode van drie jaar, waarin het benodigde kapitaal bij elkaar gezocht werd, begon in 2008 de herbouw. In november 2010 wordt het door Frank Gehry ontworpen museum, vijf jaar later dan gepland, alsnog geopend. Kijk voor meer informatie over het museum en de opening op www.georgeohr.org.