Op 8 januari 1935 kwam Elvis Aaron Presley ter wereld in Tupelo, Mississippi. Dit jaar zou hij dus 75 geworden zijn en dat is reden voor een uitbundig feest in geboorteplaats Tupelo en latere woonplaats Memphis, Tennessee. In dit jubileumjaar is er dan ook slechts een conclusie mogelijk: The King is still alive!

Tupelo, Mississippi

Voor een reis in de voetsporen van Elvis is Tupelo een must. Bezoekers kunnen hier de Elvis Presley’s Early Years Driving Tour maken die langs diverse hoogtepunten leidt zoals het geboortehuis, de kerk waar hij ooit zijn eerste gospels zong, zijn voormalige school en ook de hardware store waar hij van moeder Gladys zijn eerste gitaar cadeau kreeg.

Memphis, Tennessee

Op 13-jarige leeftijd verhuisde Elvis met zijn ouders naar Memphis waar hij op 19-jarige leeftijd zijn eerste plaatopnamen maakte in de Sun Studio. Deze studio bestaat nog steeds, overdag kunnen bezoekers er een rondleiding krijgen en ’s avonds nemen muzikanten hier nog steeds hun nummers op. Belangrijkste bedevaartsoord voor de fans is natuurlijk Graceland, het huis dat Elvis in 1957 voor 102.500 dollar kocht. Een bezoek is voor de echte fans, maar zeker ook voor de ‘gewone’ toerist een onvergetelijke ervaring!

Meer informatie?

Ook zin gekregen in een muzikale reis naar het diepe Zuiden van Amerika? Kijk dan voor meer informatie over de staten Mississippi en Tennessee op www.deep-south-usa.com/. Een gratis brochurepakket kan worden aangevraagd via info@deepsouth.nl of via 030 – 6974965. Alles over het herdenkingsjaar staat op www.elvis.com en over Tupelo in het bijzonder op www.elvispresleybirthplace.com. Daarnaast is bij Lannoo recent de reisgids ‘On the road met Elvis’ verschenen.