Via een tussenstop in Reykjavik arriveerde afgelopen woensdag een filmploeg van het populaire Belgische tv-programma Vlaanderen Vakantieland in Minneapolis. De ploeg is naar Amerika afgereisd om opnames te maken voor een serie van drie afleveringen over Minneapolis/Saint Paul, South Dakota en Wyoming die in het najaar worden uitgezonden.

Gastvrij

In het kielzog van de filmploeg vloog ook een groep Belgische en Nederlandse journalisten van de schrijvende pers met IcelandAir naar de ‘twin cities’ van Minnesota. Minneapolis en Saint Paul liggen in het Noorden langs beide oevers van de Mississippi en vormen één van de belangrijkste gateways naar de Verenigde Staten. Op uitnodiging van beide steden krijgt de pers de gelegenheid om deze nog vrij onbekende steden te ontdekken. Naast een bezoek aan diverse moderne musea, waaronder het Walker Museum of Art en het Science Museum, staan ook een voorstelling in het schitterende Guthrie theater en een rondleiding langs de prachtige oude Victoriaanse huizen op Nicolette Island op het programma.

Uiteraard wordt ook het grootste winkelparadijs van Amerika, Mall of America in Bloomington niet overgeslagen. Dat er alles aan wordt gedaan om onze pers te faciliteren ondervond de Nederlandse fotograaf/journalist Paul Robert aan den lijve. Voor een uniek shot van de Spoonbridge & Cherry van Claus Oldenburg, HET beeld van Minneapolis, werd zelfs een hoogwerker ingeschakeld!