WorldWide Campers introduceert topcamper Fraserway met speciale voorzieningen. De spectaculaire natuur van Canada en de noordelijke staten van Amerika wordt deze zomer veel beter toegankelijk voor reizigers die een rolstoel gebruiken. WorldWide Campers breidt het camperaanbod uit met luxueuze, ruime campers van Fraserway die daarvoor speciaal zijn aangepast.

WorldWide Campers en de Canadese camperverhuurder Fraserway komen daarmee tegemoet aan de groeiende vraag. Eerder al kwam Fraserway met een aangepaste camper uit de standaardklasse C die toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en dat bleek een groot succes. De prachtige natuur in Canada en het noordelijk deel van de VS is namelijk heel goed bereikbaar over de weg en niet zelden zijn ook de kortere wandelpaden verhard en geschikt gemaakt voor rolstoelen. Hetzelfde geldt voor de kampeerplaatsen: in veel gevallen zijn die voorzien van asfalt of betonplaten. Ook de nationale parken zijn over het algemeen uitstekend rolstoeltoegankelijk, zeker in voorzieningen als de bezoekerscentra.

Feedback van klanten zorgt voor nieuw campertype

De nieuwe rolstoelcamper is een Winnebago Vista LX 30T, een model uit de A-klasse. Deze camper heeft niet alleen een rolstoellift voor de toegang, maar ook de bestuurderscabine is gemakkelijker te bereiken en de leefruimte is groter dan in een aangepaste C-klasse-camper. Fraserway heeft deze aanpassingen gerealiseerd op basis van gebruikerservaringen.

Combineer Canada en de Verenigde Staten

De nieuwe camper is beschikbaar op drie verhuurlocaties van Fraserway in Canada. In het bergachtige westen zijn dat Vancouver en Calgary, van waaruit ook het noordwesten van Amerika kan worden bereist, mits de campers maar worden teruggebracht naar het beginpunt. In het oosten van Canada is de metropool Toronto een startpunt. Vanuit deze stad bereik je zo de Niagara Falls en de Amerikaanse staat New York. Een grote ronde langs New England, New Brunswick en Quebec behoort dan tot de mogelijkheden of zelfs een toer rondom de Grote Meren.