Glacier National Park

Glacier National Park, gelegen in het noordwesten van Amerika in de staat Montana, is klaar voor het zomerseizoen! Vanaf vandaag is de belangrijke Going-to-the-Sun Road weer open voor bezoekers van het park. Deze spectaculaire route van ongeveer 80 km leidt bezoekers van het oosten van het park naar het westen en vice versa. Tijdens deze 2 uur durende route – afhankelijk van de drukte – kan men genieten van kristalheldere meren, besneeuwde bergtoppen en van adembenemende gletsjers. De weg dankt haar naam overigens aan de Going-to-the-Sun Mountain die ook langs deze route ligt.

Yellowstone National Park

Ongeveer 600 kilometer ten zuiden van Glacier ligt Yellowstone National Park en ook in dit park hebben de wegen het deze winter zwaar te verduren gehad. Als gevolg hiervan dienen bezoekers rekening te houden met wegwerkzaamheden in het hele park. De belangrijke verbinding Norris-Madison is tot en met 16 augustus alleen open tussen 8.00u – 22.00u. Men dient rekening te houden met vertragingen van ongeveer 30 minuten. Vanaf 17 Augustus is de weg afgesloten voor de rest van het jaar.

Bezoekersinformatie

Op de websites www.nps.gov/glac en www.nps.gov/yell kunnen bezoekers terecht voor actuele informatie. In de nationale parken zelf kan men uitgebreide informatie krijgen bij de diverse bezoekerscentra. Voor gratis brochurepakketten, inclusief landkaarten, van deze regio’s kan men terecht op de website van Rocky Mountain International: www.realamerica.nl.