Grand Canyon of het Empire State building? Wat is de populairste toeristische attractie in de USA? Het antwoord is geen van beide! Hoewel ze allebei in de top 10 staan, worden ze overtroffen door Walt Disney World in Orlando, die met meer dan 17 miljoen bezoekers per jaar ruim bovenaan staat, gevolgd door Las Vegas en Washington DC.

De top 10 ziet er als volgt uit

  1. Walt Disney World Orlando
  2. Las Vegas
  3. Wasghington DC
  4. Golden Gate National Recreation Area
  5. Grand Canyon
  6. Empire State Building
  7. Yosemite National Park
  8. Yellowstone National Park
  9. Mount Rushmore
  10. Walk of Fame

De staten van Rocky Mountain International zijn dus goed vertegenwoordigd in deze top 10;

Yellowstone National Park

is het oudste nationale park ter wereld, opgericht in 1872 door de toenmalige president van de Verenigde Staten Ulysses Simpson Grant. Het park is 9.000 vierkante kilometer groot en ligt grotendeels in Wyoming, met een klein gedeelte in Idaho en Montana. 250 geysers, de helft van alle geysers in de wereld, bevinden zich in het park. In het midden van de Yellowstone caldera, de grootste “super vulkaan” op het continent, bevindt zich Yellowstone lake. Het is een prachtig gebied vol ongerepte natuur. Yellowstone National Park trekt jaarlijks 3 miljoen bezoekers. Meer informatie op nps.gov/yell

Mount Rushmore

in South Dakota is het symbool van de Verenigde Staten. Het uit de granieten rotsen gemaakte beeldhouwwerk van Gutzon Borglum toont van links naar rechts de Amerikaanse presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt, en Abraham Lincoln. Dit Nationale monument wordt jaarlijks door 2 miljoen mensen bezocht. Meer informatie op nps.gov/moru.

Rocky Mountain International wordt in Nederland vertegenwoordigd door Target Travel Marketing. tel. 030-6974322.