In de serie van Geotourism Mapguides van de National Geographic Society is nu ook een kaart verschenen van de ‘Greater Yellowstone Region’. De kaart is vooralsnog alleen in het engels verkrijgbaar, maar de plattegrond en de vele prachtige illustraties spreken voor zich.

Geotoerisme

De term ‘Geotourism’ is door National Geographic geïntroduceerd en sluit aan op wat wij in het Nederlands aanduiden als verantwoord toerisme. Geotoerisme is toerisme dat het geografische karakter van een bestemming versterkt – het milieu, het erfgoed, de schoonheid, de cultuur en het welzijn van de plaatselijke bewoners. Reizigers kunnen zo de sociale omstandigheden, het milieu en het unieke karakter van de plaatsen die ze bezoeken helpen verbeteren. Met behulp van deze kaart wil men de miljoenen bezoekers van Yellowstone & Grand Teton National Park op een leuke en verantwoorde manier laten kennismaken met deze schitterende natuurgebieden.

Gratis beschikbaar

Via de website www.rmi-realamerica.nl kunnen reizigers een gratis brochurepakket aanvragen van de staat Wyoming, inclusief deze nieuwe kaart. Tevens is uit dezelfde serie van National Geographic de gratis kaart ‘Crown of the Continent’ aan te vragen waarin o.a. Glacier National Park in Montana is opgenomen.