Winter in Wyoming

Als  je op zoek bent naar een onontdekte wintersport bestemming, is Wyoming de place to be. Het sneeuwseizoen begint half december en loopt tot 1 april. Vanuit het plaatsje Jackson kun je je uitleven in de ongerepte poedersneeuw; natuurlijk skiën, snowboarden, en langlaufen, maar denk ook eens aan een tocht met een hondeslee  of snowmobile. Een bezoek aan Yellowstone in de winter maakt een wintervakantie tot een onvergetelijke ervaring. Meer informatie op http://www.wyomingtourism.org/.

Historisch Deadwood

In 1876 was het goudzoekerskamp in Deadwood, Dakota Territory een ruig stadje, waar gegokt en gedronken werd en waar Wild West legendes geboren zijn.  Vandaag de dag heeft dit historische stadje in de Black Hills in South Dakota nog steeds de uitstraling van toen en is zelfs de goktraditie behouden gebleven. Veel hotels en casino’s in dit authentieke Wild West stadje hebben zijn afgelopen jaar gerenoveerd of hebben uitgebreid. Wil je je een dagje echt in het Wilde Westen wanen? Dan is een bezoekje aan Deadwood een aanrader! Meer informatie op www.travelsd.com of www.deadwood.org.

Meer  Wild West in Gold West Country

Lopend over de houten “side-walks” in Virginia City, lijkt het of je je in de tijd van de gold diggers bevindt. Het westen van Montana was in negentiende eeuw een bloeiend mijn district. Hiervan is behalve de spookstadjes Virginia en Nevada City nog veel terug te vinden. In karakteristieke plaatsjes als Philipsburg bijvoorbeeld kun je zelf saffieren zoeken. Of wat te denken van Butte, dat in zijn hoogtijdagen bijna net zo groot was als New York en waar je zelf in een mijn kunt afdalen?. Meer informatie op www.visitmt.com.

International Selkirk Loop Idaho

The Selkirk Loop, de eerste en enige internationale “scenic byway” van Noord Amerika, voert rondom het adembenemende Selkirk gebergte, dat loopt door het noorden van Idaho en Washington en het zuid-oosten  van de Canadese provincie British Columbia. De route voert door prachtige bossen, die in de herfst een palet van kleuren laten zien. Gezellige authentieke stadjes als Priest River, Dover, Sandpoint, Colburn, Elmira, Naples, Bonners Ferry zijn op zich al een bezoek waard. De route die 450 km lang is, deelt verschillende trajecten met andere van Idaho’s prachtige routes, maar wordt gezien als een bestemming op zich. Meer informatie over de Selkirkloop op: selkirkloop.org of visitidaho.org.