Visit Idaho op Youtube

“Een beeld zegt meer dan duizend woorden” is een bekend gezegde. Wij zijn benieuwd hoeveel woorden bewegend beeld dan wel niet oplevert! Idaho heeft haar mooiste filmpjes verzameld en op Youtube geplaatst. Ga snel naar www.youtube.com/visitidaho, geniet en kom alvast in de (vakantie)stemming!

Top 5 ‘favourite things to do’ in Custer State Park, South Dakota

Er zijn helaas nog maar weinig plekken met ongerepte natuur over in Amerika, maar gelukkig is Custer State Park in South Dakota zo’n plek. Vooral in de lente kan men hier volop genieten. Hier een top 5 van ‘favourite things to do’:

  • Pak de auto – Geniet van de uitzichten vanaf de 18 mijl lange Wildlife Loop Road, de 14 mijl lange Needles Highway of de beroemde Iron Mountain Road.
  • Sla een vis aan haak – Hoe sneller het ijs smelt, hoe groter de kans om een heerlijke forel aan de haak te slaan!
  • Ga op avontuur – Ontdek het park per voet, mountainbike of paard.
  • Sla je tentje op – Dompel jezelf onder in de natuur en sla je tentje op in het park.
  • Spot een bison – Ga op de uitkijk staan en spot tenminste één van de 1.200 bisons die in dit park leven!

Nieuwe National Geographic map van de Greater Yellowstone Region

In de serie van Geotourism Mapguides van de National Geographic Society is nu ook een kaart verschenen van de Greater Yellowstone Region. Geotoerisme is toerisme dat het geografische karakter van een bestemming versterkt – het milieu, het erfgoed, de schoonheid, de cultuur en het welzijn van de plaatselijke bewoners. Georeizigers kunnen de sociale omstandigheden, het milieu en het unieke karakter van de plaatsen die ze bezoeken helpen verbeteren. De kaart is vooralsnog alleen in het engels verkrijgbaar, maar de plattegrond en de vele illustraties spreken voor zich. Binnenkort kun je via de website van RMI een gratis brochurepakket, inclusief deze nieuwe kaart van Wyoming aanvragen.

Lente in Glacier National Park, Montana

De sneeuwploegen zijn hard aan het werk om te zorgen dat Glacier National Park weer toegankelijk en berijdbaar is. Ook is de allereerste beer van dit jaar gespot, een teken dat er een einde aan de winterslaap is gekomen. Met de komst van de lente in het park veranderen de panorama’s langzaam van alle schakeringen wit naar frisse groentinten. Een geweldige tijd dus om een bezoek te brengen aan Glacier National Park!

Meer informatie?

Op de website van Rocky Mountain International is meer informatie over de staten Idaho, Montana, South Dakota en Wyoming te vinden. Ook kan via deze site een gratis brochurepakket besteld worden.