Bijzondere concerten in Wyoming

Wie binnenkort Grand Teton National Park bezoekt of er verblijft, heeft geluk. De komende vier weken vindt daar namelijk Music in the Park plaats. Bezoekers kunnen gratis genieten van de concertreeks Music in Nature waarbij 30 minuten durende optredens worden verzorgd midden in het park. Op dinsdag en donderdag treedt het Grand Teton Music Festival’s resident String Quartet om 12.00 en 14.00 u op in het Colter Bay Visitor Center en om 16:30 en 18.00 u in de Jackson Lake Lodge. Op woensdag en vrijdag  vinden de concerten om 11:30 en 12:30 u plaats in het Craig Thomas Discovery and Visitor Center.

Facelift in South Dakota

Mannen van een zekere leeftijd kunnen soms baat hebben bij een facelift. Zo ook de 68 jaar oude ‘mannen’ van Mount Rushmore. De gezichten van Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln zijn echter niet met botox maar met siliconen opgevuld. Deze facelift is nodig om het uit de rotsen gehouwen monument te preserveren. Het resultaat is in ieder geval dat tijdens het immens grote vuurwerk op Amerika’s nationale feestdag op 4 juli a.s. deze heren er in ieder geval weer pico bello uit zullen zien!

Movies in Montana

Niet alleen toeristen, maar ook filmproducenten weten de prachtige natuur en de charmante stadjes van de staat Montana op waarde te schatten. In het verleden werden hier al (delen van) bekende films als A River Runs Through It, Horse Whisperer, Forrest Gump en Call of the wild 3D opgenomen. Recent vonden de opnames plaats van My Sister’s Keeper met Cameron Diaz en Alec Baldwin die op 27 augustus in Nederland in première gaat.

State Parks in Idaho

Reizigers die richting Idaho gaan, kunnen uit maar liefst 30 state parks kiezen voor een avontuur in de natuur. Deze parken zijn veelal een stuk kleiner, maar ook een stuk rustiger dan de bekendere national parks en minstens zo mooi. Bezoek bijvoorbeeld eens Old Mission State Park, Cataldo en overnacht in de historische Greenbriar Inn. Of ga naar Hells Gate State Park in Lewiston om de diepste en steilste canyon van Noord Amerika te bekijken, ga op zoek naar wildlife in Harriman State Park of maak een wandeling tussen de Ponderosa pijnbomen in Ponderosa State Park in McCall. Ook buiten de gebaande paden biedt Idaho heel veel moois!

Belangrijk bericht ivm bereikbaarheid Yellowstone National Park!

De wegen in Yellowstone National Park hebben het deze winter zwaar te verduren gehad. Als gevolg hiervan dienen bezoekers rekening te houden met wegwerkzaamheden in het hele park. De belangrijke verbinding Norris-Madison is tot en met 16 augustus alleen open tussen 8.00 – 22.00u. Men dient rekening te houden met vertragingen van ongeveer 30 minuten. Vanaf 17 Augustus 2009 is de weg afgesloten voor de rest van het jaar. Kijk voor meer informatie op www.nps.gov/yell.