Op 28 april aanstaande opent de tiende vestiging van Travel Health Clinic International haar deuren in het Dokter Jansencentrum in Emmeloord. THCI is het centrum voor reizigersadvisering op het gebied van gezondheid en begeleidt reizigers in het nemen van de juiste maatregelen om infectieziektes en reisongemakken te voorkomen. Voor, tijdens en na de reis.

Met de juiste vaccinaties op reis

Volgens Peter Duitman van VacNed, franchisenemer van THCI, gaan steeds méér Nederlanders gaan goed voorbereid en met de juiste vaccinaties op reis. Het succes van de onlangs in Utrecht geopende vestiging is hier een bewijs van. Ook voor landen als Egypte, Turkije en Gambia is het nodig de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Het is zeker aan te raden een afspraak te maken om de risico’s met een deskundige te bespreken. Zo wordt aanbevolen ook voor een vakantie naar Turkije of Kroatië een Hepatitis A vaccinatie te halen, welke mits 2 x toegediend tenminste 25 jaar bescherming biedt. Bovendien worden de kosten hiervan in veel gevallen vergoed door de ziektekostenverzekering.

Afspraak maken

Afspraken kunnen eenvoudig gemaakt worden via http://www.vacned.nl/ of via http://www.thci.nl/. Hier is tevens informatie te vinden over de vergoedingen die verzekeraars geven voor vaccinaties en over welke gezondheidsrisico’s men loopt op (sub-)tropische reizen.