Steeds méér Nederlanders gaan goed voorbereid en met de juiste vaccinaties op reis. Deze ontwikkeling is ook merkbaar bij VacNed, dat per 1 februari 2010 een nieuw “prikpunt” opent in Utrecht. Op de Mississippidreef 61 kan men vanaf die datum terecht voor reizigersadvisering en vaccinaties. Onlangs is VacNed een samenwerking aangegaan met Travel Health Clinic International (THCI).
THCI verstrekt vanuit haar eigen 10 vestigingen adviezen op het gebied van reizen en gezondheid. Samenwerking met THCI biedt VacNed de mogelijkheid om gebruik te maken van het veel grotere netwerk van THCI. THCI is overigens ook aanwezig op de Vakantiebeurs die van 13 tot 17 januari in Utrecht wordt gehouden (Hal 1, stand B058/B068).

Afspraak maken?

Afspraken  kunnen eenvoudig gemaakt worden via http://www.vacned.nl/ of via http://www.thci.nl/. Hier is tevens informatie te vinden over de vergoedingen die verzekeraars geven voor vaccinaties en welke gezondheidsrisico’s men loopt op (sub-)tropische reizen. Zo wordt aanbevolen ook voor een vakantie naar Turkije of Kroatië een Hepatitis A vaccinatie te halen, welke mits 3 x toegediend tenminste 25 jaar bescherming biedt.