Laden Evenementen

Voor het eerst in het 23-jarig bestaan werd de jaarlijkse International Round Up gehouden in North Dakota en wel in de hoofdstad Bismarck. Touroperators uit 7 landen werden op de eerste dag meegenomen op een tour door de omgeving. Het leven op een echte ranch, de ontdekkingsreizen van Lewis and Clarck, kennis making met de eerste bewoners van de omgeving, de Mandan en de voetsporen van General  Custer, een rijke geschiedenis op nog geen dag rijden van Bismarck. In Bismarck zelf was er tijd om een hapje te eten in 1 van de prima lokale restaurants of een drankje te doen in een van de gezellige barretjes. Het Heritage Center, dat vrij toegankelijk is, is ook echt een bezoek waard.

Natuurlijk werd er ook gewerkt. In twee dagen maakten de touroperators, waaronder 3 uit Nederland en 1 uit Belgie, in speed date sessies van 10 minuten, kennis met meer dan 80 lokale suppliers, waaronder de vertegenwoordigers van de vier staten Montana, North Dakota, South Dakota en Wyoming. Opvallend was dt jaar het grote aantal Native American suppliers, varierend van lokale gidsen tot aanbidders van unieke overnachtingen.

Het evenement werd afgesloten met de jaarijkse Buckle Club party. Iedereen die deelneemt aan de Round Up, ontvangt in zijn of haar eerste jaar niet alleen een zilveren Buckle, maar krijgt ook een Cowboy Name. Hiermee ben je voor het leven lid van deze “club”, die eigenlijk meer een grote familie is.

Na afloop van de Round Up namen de touroperators deel aan 4 verschillende postfams, om de staten echt te beleven. Badlands NP en de Black Hills werden bezocht door Corrina, Lyanca en Jose. Marine reisde, na een korte kennismaking met Theodore Roosevelt NP, door East Montana en Marjolein maakte kennis met het oosten van North Dakota.

In 2018 wordt de IRU van 8-12 April gehouden in Kalispell, MT.