Lonely Planet heeft de Texaanse wijnregio Hill Country geplaatst in de top 10 te bezoeken bestemmingen in de Verenigde Staten in 2017. Texas herbergt het oudste wijngebied van de Verenigde Staten en is de op drie na grootste wijnproducent in de Verenigde Staten.

Hill Country nummer 8 op lijst Best in the US

Op de Best in the US lijst staan tien Amerikaanse bestemmingen die volgens de befaamde reisgidsenuitgever op ieders bucketlist horen. Zoals we gewend zijn van Lonely Planet sieren grotendeels onontdekte bestemmingen en ruwe diamanten de lijst. Op nummer 8 staat de belangrijkste wijnregio van Texas: Hill Country.

Het droge klimaat van Texas wordt beschouwd als zeer gunstig voor wijnbouw. Al in de zeventiende eeuw begonnen Spaanse missionarissen met wijnbouw in de streek bij het hedendaagse El Paso, aan de grens met Mexico. Tegenwoordig beslaan de Texaanse wijngaarden meer dan 1700 hectare, opgedeeld in acht regio’s, waaronder Texas Hill Country, Texas High Plains, Escondido Valley en Mesilla Valley.

Lonely Planet’s Best in the US

,,Lonely Planet’s Best in the US 2017 bevat onze tips voor plaatsen die we reizigers volgend jaar aanbevelen,” zegt redacteur Rebecca Warren van Lonely Planet Magazine. ,,De lijst is dit jaar heel divers, met een selectie bestemmingen van kust tot kust, een echte panoramische tour van Amerika. Of reizigers nou willen ontsnappen naar de bergen, terugverlangen naar vroeger tijden of willen relaxen aan het strand; dit zijn de bestemmingen waar je blij van wordt. Sommige zijn al bekend bij een groter publiek terwijl anderen echt upcoming zijn”.

De Best in the US lijst komt voor de zevende keer uit en geeft een selectie van steden, regio’s en staten die getipt worden door Lonely Planet’s auteurs, redacteuren en community. De lijst is te vinden op: lonelyplanet.com/best-in-us