Bij Alamo.nl worden steeds vaker huurauto’s geboekt vlak voordat de vakantie begint. Deze zomer overtreft die van vorig jaar met 10 procent meer lastminutes. Van elke vijf huurauto’s worden er vier pas maximaal een maand tevoren vastgelegd. Alamo.nl speelt in op deze trend in de reiswereld met een groeiende vloot en talrijke verhuurlocaties, zodat late beslissers niet achter het net vissen.

Vooral het aantal boekingen voor huurauto’s in Europa en Noord-Amerika is fors gegroeid. Met een groot netwerk aan verhuurlocaties, vooral in de Verenigde Staten, kan Alamo.nl de grotere vraag nog steeds goed aan. Hoewel er altijd wel een passende oplossing kan worden gevonden door de servicemedewerkers van Alamo.nl, waarschuwen zij ervoor dat bepaalde typen auto’s tijdig moeten worden geboekt om zeker te zijn van beschikbaarheid. Zo is Canada dit jaar extra in trek. Het land bestaat 150 jaar en de nationale parken 100 jaar. Veel vakantiegangers kiezen voor een grote SUV of minivan om in het jubileumjaar gratis de adembenemend mooie Canadese parken te bezoeken. Andrea van Velzen, manager van de serviceafdeling: ,,Wij doen er alles aan om een passend alternatief te bieden en dat lukt ons ook bijna altijd. Vaak is de klant daar nog blijer mee dan met de oorspronkelijke keuze.”

In Europa varieert de beschikbaarheid sterk per land. In traditionele lastminute-bestemmingen als Spanje, Italië en Portugal is het nog wel eens lastig om op het laatste moment een huurauto te vinden, weet Van Velzen. Ook hier wordt haar serviceafdeling regelmatig ingezet om het onmogelijke toch mogelijk te maken. Daarbij wordt zo nodig ook het ‘kleine zusje’ van Alamo.nl ingezet: Lejebil.com.

Voor degenen die het liefst op het laatste moment willen beslissen, maar niet van de onzekerheid houden of een bepaald type auto nog beschikbaar is, biedt Alamo.nl ook een oplossing. Wie lid wordt van het loyaliteitsprogramma Members Only, kan een huurauto al een jaar tevoren vastleggen, maar mag nog tot 24 uur voor ingang van de huur kosteloos annuleren. Bovendien krijgen huurders 5 procent korting op alle huurauto’s, waardoor het inschrijfgeld van €17,50 al gauw is terugverdiend.