Outdoorparadijs Colorado is een must-visit bestemming voor natuurliefhebbers. Pak de kano, mountainbike of trek je wandelschoenen aan en ontdek deze Amerikaanse staat op deze 6 manieren.

1. Door te wandelen

Voor hardcore wandelaars en klimmers is er meer dan genoeg uitdaging te vinden in Colorado. Met de Rocky Mountains die het gezicht van de staat grotendeels bepalen zijn bergwandelingen aan de orde van de dag. Maar ook voor de wandelaar die het wat rustiger aan wil doen is er keuze genoeg. Wandel door weides vol veldbloemen, langs kliffen en door canyons en leer Colorado letterlijk kennen!
Op zoek naar…
…Veldbloemen en natuurpracht: Yankee Boy Basin bij Ouray, Shrine Pass bij Frisco, Lake Isabel bij Colorado City.
…Watervallen: Hanging Lake, bij Glenwood Springs, Seven Falls in Colorado Springs, Bridal Veil Falls in Telluride.
…Wildlife: Horseshoe Park in Rocky Mountain National Park, Mount Evans Wilderness Area bij Idaho Springs, State Forest Park.

2. Al kamperend

Er is natuurlijk geen garantie dat je je volledig afzondert van de digitale wereld maar de vele campings van Colorado geven je alle inspiratie om dat wel te doen. Er is geen betere manier om de wildernis van de staat volledig in je op te nemen, dan te kamperen in de natuur. Of je nou kiest voor een basic tentje of met een camper op pad gaat; met campings in de 42 state parks en nog eens honderden privé campings zijn er genoeg opties om één met de natuur te worden.
De beste campings voor…
…Luxepaarden: Golden State Canyon State Park, Grand Junction KOA, Elk Creek Campground.
…Rustzoekers: West Fork Campground in de Weminuche Wilderness bij Pagosa Springs, Trappers Lake in de Flat Tops Wilderness bij Meeker, Ansel Watrous Campground in Roosevelt National Forest.
…Waterratten: Cherry Creek State Park, John Martin Reservoir State Park.

3. Op de fiets

Fietsen in Colorado is over het algemeen wel even wat anders dan fietsen in de Nederlandse polder of zelfs in het drukke Amsterdam. Colorado is hét mountainbikers paradijs en hier is het mountainbiken dan ook ontstaan, in Crested Butte. In Crested Butte worden jaarlijks meerdere mountainbike races gehouden waaronder een aantal waarbij je 24 uur aan een stuk in het zadel zit. Wat fietsen in Colorado zo uniek maak is het feit dat de bekende skigebieden in het voorjaar hun pistes gereed maken voor mountainbikers. Zo kan je met je mountainbike in de skilift omhoog en zoef je daarna de berg af met je fiets.
De beste fietsgebieden als je…
…Van de skipiste af wilt: Eagle’s Loop in Vail, Silver Pick Trail in Purgatory, Let It Ride Trail bij Keystone Resort.
…Een ‘bike park’ wil bezoeken: Trestle Bike Park in Winter Park Resort, Corral Center Mountain Bike Park in Lory State Park, Palmer Park in Colorado Springs.

4. Op het water

Colorado heeft dan wel geen kustlijn, maar dat betekent niet dat er niet genoeg meren zijn om toch het ruime sop te kiezen!
Als je wilt… Ga je naar…
…Waterskieen: Navajo State Park, Jackson Lake State Park, Blue Mesa Reservoir.
…Kanoën: Lake Granby, Gross Reservoir bij Eldorado Springs, Colorado River bij Palisade.
…Vissen: Grand Mesa Lakes bij Cedaredge, Lake Pueblo State Park, Steamboat Lake State Park.
…Zeilen: Lake Dillon, Grand Lake, Ruedi Reservoir in Basalt.

5. In het zadel

Prachtige natuur, diverse ruiterpaden en een rijke geschiedenis maken van Colorado een perfecte bestemming voor liefhebbers van paardrijden. Elke regio biedt weer andere natuur en voor elk niveau is er een rit te vinden. Verblijven op een dude ranch is aan te raden voor diegenen die een echte Wild West ervaring zoeken. Je draait dan mee op de boerderij en mag bijvoorbeeld helpen vee bijeen te drijven, al paardrijdend.
De beste adressen voor…
…Meerdaagse trips: Bear Mountain Stables, Fossil Ridge Guide Services, Canyon Trails Ranch in Cortez, Academy Riding Stables.
…Dude ranches: Latigo Ranch, Echo Basin Ranch, Laramie River Ranch, Home Ranch.

6. Al kajakkend of raftend

Het brongebied van 4 grote rivieren ligt in Colorado: de Colorado, Platte, Arkansas en Rio Grande Rivieren beginnen allemaal in de staat. Elk voorjaar, als het smeltwater vanuit de bergen stroomt, komen de kano’s tevoorschijn. Het raftseizoen loopt van mei tot oktober maar voor de echt snelle stromingen moet je in mei of juni de rivier op.
De beste plekken voor…
…Stevig avontuur: Arkansas River Headwaters, Salida, Gunnison Gorge bij Gunnison, Browns Canyon National Monument bij Buena Vista.
…Rustiger vaarwater: Glenwood Canyon bij Glenwood Springs, Ruby Canyon bij Grand Junction, Eagle River bij Gypsum.

Over Colorado
Colorado staat bekend om haar natuur en biedt reizigers in alle seizoenen talloze mogelijkheden voor mooie vakanties. Het landschap varieert van natuurlijke heetwaterbronnen, grote rivieren en meren, 11 nationale parken en monumenten tot 58 bergtoppen die hoger zijn dan 4.200 meter. Met een rijk cultureel erfgoed, wereldstad Denver en 25 gerenommeerde skigebieden en resorts is Colorado met recht een veelzijdige vakantiebestemming. Icelandair, KLM, United Airlines, Delta Air Lines, British Airways, American Airlines en Lufthansa vliegen met een overstap op Denver.

Kijk op www.colorado.com voor meer informatie en volg Visit Colorado op Facebook en Twitter: @coloradonl.