Volgens cijfers van de OTTI (Office of Travel and Tourism Industries) vlogen gedurende de eerste zes maanden van dit jaar maar liefst 261.668 Nederlanders naar Amerika. Een stijging van 7,6% ten opzichte van vorig jaar. Ook Alamo.nl plukte de vruchten van deze toename op de Amerikaanse autoverhuurmarkt en wist een stijging in het aantal reserveringen te noteren. Aangezien ook de verwachtingen voor volgend jaar positief gestemd zijn, kunnen consumenten nu al op Alamo.nl terecht voor het nieuwe seizoen dat loopt vanaf 1 april 2012 tot en met maart 2013.

Populairste huurauto: Minivan 7-zitter

Vooral voor populaire autotypes loont het om vroeg te boeken aangezien de beschikbaarheid in het hoogseizoen niet altijd gegarandeerd kan worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Minivan 7-zitter, de meest geboekte huurauto van het afgelopen hoogseizoen in Amerika bij Alamo.nl. Dit type is gelijkwaardig aan een Dodge Grand Caravan, beschikt standaard over een automaat, cruise control en airco en is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen.

Miami Mover

Op Miami Airport, een van de toplocaties van Alamo in Amerika, is in september de MIA Mover in gebruik genomen. Deze trein vervangt de shuttlebussen die voorheen passagiers vanaf de luchthaven naar de autoverhuurlocatie brachten. Als passagiers nu op de luchthaven aankomen, gaan ze op de derde verdieping van de terminal via loopbanden naar het MIA Mover station, waar ze in een van de acht treinstellen plaats kunnen nemen om naar het verhuurstation gebracht te worden. De MIA Mover kan maar liefst 3.000 passagiers per uur vervoeren en is daarmee een stuk efficiënter dan de bussen.