Dit jaar kan de reishonger weer ongelimiteerd gestild worden, net als het aantal kilometers dat tijdens de vakantie gereden kan worden. Er wordt volop geboekt, waarbij de rondreis per auto onverminderd populair is. Met name Europa zit enorm in de lift, maar ook de USA mag zich nog steeds de nummer 1 noemen als het gaat om intercontinentale bestemmingen.

“De boekingen voor Europa overstijgen de aantallen van 2019, wat voor ons al een topjaar was. Maar we zien de laatste tijd ook weer een toename in de boekingen voor een auto in de USA. De gunstige dollarkoers zal hier zeker mee te maken hebben.” zegt Linda Rijerkerk, Sales & Product Specialist van Target Travel Services.

Target Travel Services biedt wereldwijde autohuur aan via Alamo.nl en daarbij diverse andere autoverhuurders op de vergelijkingssite Autoshuren.nl. Via een geavanceerd systeem wordt altijd de voordeligste prijs gegeven voor een huurauto van Alamo, National, Enterprise, en op Autoshuren.nl (het boekingsplatform voor Members Only) ook voor Hertz of Europcar.

Het is de verhuurder Alamo die de prijzen onlangs verder heeft verlaagd. Met name op de bestemming USA en voor de grotere autotypes in het hoogseizoen kan dit aardig schelen. De prijsverlaging zal wel zorgen voor een nog grotere populariteit voor de huurauto. Omdat de tarieven te boeken zijn voor vertrekken tot en met 31 maart 2025, is het verstandig een huurauto vroeg te verzekeren en dus van de prijs.