De zomer is nog in volle gang maar bij Alamo.nl wordt er nu al gesproken van een succesvol seizoen. De populaire autoverhuurder constateert een flinke toename voor verhuur bestemmingen in Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland. Daarnaast is er ook een groei in het aantal Nederlanders dat vanuit Nederland een auto huurt om vervolgens de weg op te gaan. “Reden voor deze trends kan gevonden worden in het feit dat het autobezit onder jongeren afneemt, dat steeds minder Nederlanders investeren in een grote auto en het prettiger vinden om met een grotere huurauto op vakantie te gaan”, aldus Danny van ’t Hul van Alamo.nl.

De voordelen op een rij

Nederlanders investeren minder in het onderhoud of de aanschaf van een nieuwe auto met als resultaat dat ze eerder kiezen voor het huren van een auto tijdens de vakantie. Daarnaast is er een afname van autobezit onder jongeren, vooral in grote steden. Toch zijn dit niet de enige redenen dat Alamo.nl het aantal boekingen heeft zien stijgen de afgelopen maanden. Uit onderzoek blijkt ook dat het feit dat grensoverschrijding gratis is en dat er geen extra verzekering voor nodig is de Nederlandse consument aanspreekt. Nog een ander bijkomend voordeel van Alamo.nl is dat pech hulp ook buiten Nederland gratis is en er dus geen extra kosten voor een Europa lidmaatschap van de ANWB gemaakt hoeven worden.

Risicovrij reizen met Alamo.nl

Naast bovengenoemde feiten zijn ook de volgende voordelen die Alamo.nl biedt van invloed op de groeiende populariteit binnen Europa. Boeken bij Alamo.nl betekent namelijk dat het eigen risico voordelig afgekocht kan worden door middel van onze no-risk garantie. De kosten hiervoor bedragen EUR 3,50 als de no-risk direct bij ons afgesloten wordt en EUR 14.71 per dag als het ter plaatse gebeurd. Wat betreft de ongelimiteerde kilometers; deze zijn bij Alamo.nl inclusief. Er worden dus geen additionele kosten berekend bij het maken van extra kilometers.

Populariteit onder jongeren

Naast gezinnen en ouderen weten ook steeds meer jongeren Alamo.nl te vinden. De belangrijkste reden voor deze positieve ontwikkeling is dat het huren van een auto bij Alamo.nl relatief goedkoop is voor de bestuurder tussen de 21 en 25 jaar. In tegenstelling tot andere autoverhuurders rekent Alamo.nl namelijk geen extra kosten voor jonge bestuurders.

Alamo

Alamo is wereldwijd de grootste autoverhuurder met meer dan 2.000 autohuur locaties. Elke dag maken vele tienduizenden klanten gebruik van de huurauto’s en service van Alamo. Op Alamo.nl vindt men meer informatie over onder andere de verhuurlocaties en tarieven. Reserveringen op Alamo.nl worden uitgevoerd door Target Benelux b.v.