Boekingen Brazilië verdubbeld, Peru nieuwe bestemming

Alamo.nl heeft het afgelopen jaar de vraag naar Latijns-Amerika gestaag zien groeien. Onlangs voegde Alamo.nl Peru toe aan haar groeiende aanbod in de regio, na eerder al Chili en Brazilië toegevoegd te hebben. Brazilië blijkt een populaire bestemming: de boekingen zijn in korte tijd verdubbeld. Ook Argentinië en de Dominicaanse Republiek zijn snelle stijgers bij de autoverhuurder. De SUV is het meest geboekte autotype.

Boekingstrend: Latijns-Amerika

De vraag naar huurauto’s voor Latijns-Amerikaanse bestemmingen is het afgelopen jaar toegenomen. “We zien een duidelijke trend in de boekingen voor Latijns-Amerika,” constateert Kaoutar de Vries, product specialist bij Alamo.nl. “Steeds meer klanten kiezen voor een individuele rondreis per huurauto in bijvoorbeeld Argentinië of Brazilië.” Om aan de groeiende vraag te blijven voldoen, heeft Alamo.nl recentelijk Peru aan haar Latijns-Amerikaanse bestemmingen toegevoegd.

Booming Brazilië

Met de zinderende start van het WK voetbal is het geen wonder dat de vraag naar Brazilië toeneemt. Toch lieten de boekingen al vanaf het moment dat de loting bekend werd een groei zien. In het halfjaar dat Brazilië nu aangeboden wordt via Alamo.nl zijn de boekingen verdubbeld. De meeste reizigers kiezen voor een combinatie van voetbal en een rondreis door Brazilië.

Comfortabel op pad met een SUV

Veruit het populairste autotype op Latijns-Amerikaanse bestemmingen is de SUV. Deze comfortabele auto’s bieden genoeg ruimte voor alle bagage en zijn beter uitgerust voor verschillende soorten terrein. Omdat veel reizigers ook in de bergen rijden, is de keuze voor een SUV logisch te noemen.

Grootste autoverhuurder

Enterprise Holdings, de grootste autoverhuurder in Noord-Amerika, is eigenaar van Alamo, Enterprise en National. Alamo is wereldwijd de grootste autoverhuurder met meer dan 2.000 autohuur locaties. Elke dag maken vele tienduizenden klanten gebruik van de huurauto’s en service van Alamo. Op Alamo.nl vindt men meer informatie over onder andere de verhuurlocaties en tarieven. Reserveringen op Alamo.nl worden uitgevoerd door Target Benelux b.v.