Het is inmiddels een gegeven dat autohuur steeds belangrijker wordt voor de reiziger. Alamo.nl merkt dit duidelijk in de boekingen. Nadat het jaar 2010 werd afgesloten met een stijging van 10% ten opzichte van 2009, is het aantal autohuur reserveringen in januari 2011 gestegen met 15% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.  Het huren van een auto in Oostenrijk voor een weekendje wintersport is al net zo gewoon als een huurauto reserveren voor een drieweekse rondreis in de Verenigde Staten.

Groter aanbod huurauto’s

“De vraag is natuurlijk of de klant dit jaar minder afwachtend is dan vorig jaar”, zegt Marjolein Fraanje, General Manager van Alamo.nl. “Maar autohuur is een product dat door de consument relatief kort voor vertrek gereserveerd wordt. Hierdoor lijkt het erop dat deze stijgende lijn zich zal voortzetten.” Daarnaast speelt het  steeds breder wordende aanbod huurauto’s ook een belangrijke rol . Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om een Chevrolet Suburban te huren in de  USA, of om zogenaamde ‘green cars’ te reserveren, die zeer binnenkort opgenomen worden in de vloot.

Meer locaties

Ook neemt de vraag naar het huren van auto’s in wat minder voor de hand liggende landen toe. Op korte termijn zal men via Alamo.nl bijvoorbeeld ook in Zimbabwe, Nieuw-Caledonië, Kroatië en Guernsey en Jersey een huurauto kunnen boeken.