Spanje, Italië en Portugal zijn als vanouds populaire bestemmingen in de meivakantie, merkt ook autoverhuurder Alamo.nl. Daarnaast is Curaçao een nieuwe topper op de Nederlandse huurautomarkt.

Stijgende lijn

“Vanaf begin maart trekken de reserveringen voor deze periode duidelijk aan”, aldus Marjolein Fraanje van Alamo.nl. “Op bestemmingen als Nice, Rome en Barcelona huurt men tegenwoordig graag een auto, ook voor een kortere periode. ”Amerika is vanouds onze bestseller, maar inmiddels weet de consument dat de prijzen van Alamo.nl ook op veel Europese bestemmingen net zo voordelig zijn. Na een aarzelende start zien we overigens ook voor de komende zomervakantie een stijgende lijn in het aantal boekingen.” Het advies van Fraanje is dan ook om tijdig een huurauto voor deze periode te reserveren.

Social Media

Enerzijds wordt dit stijgende aantal boekingen veroorzaakt door de scherpe tarieven, anderzijds weet de consument Alamo.nl ook steeds beter en gemakkelijker te vinden. Bij dit laatste speelt de inzet van Social Media een duidelijke rol. “Via Facebook en Twitter krijgen wij regelmatig boekingen binnen”, zegt Fraanje. “Met het gebruik van Social Media bereiken wij een nieuwe, jonge en reislustige doelgroep.”

Voor prijzen en informatie kan men terecht op Alamo.nl , voor vragen over aangepaste auto’s tijdens kantooruren op 0800-0224456.