Het Office of Travel & Tourism Industries (OTTI) heeft bekend gemaakt dat in 2013 maar liefst 873.597 reizigers uit de Benelux een bezoek brachten aan Amerika. Hiermee klimt de Benelux een plaatsje in de top 5 van Europese landen met meeste reizigers naar de USA. Na het Verenigd Koninkrijk (3,8 miljoen), Duitsland (1,9 miljoen) en Frankrijk (1,5 miljoen) is de Benelux te vinden op plaats 4, ten koste van Italië dat met 838.883 reizigers nu de vijfde plaats inneemt.

Benelux goed voor ruim 7%

In totaal passeerden in 2013 ruim 12 miljoen reizigers uit West-Europa de douane in de USA. Dit is een stijging van 2,4% ten opzichte van een jaar eerder. Met 873.597 reizigers betekent dit verder dat de Benelux ruim 7% van de bezoeken uit West Europa voor haar rekening neemt. Kijken we alleen naar de Nederlandse cijfers, dan kunnen we concluderen dat van elke 100 Nederlanders er 3,57 naar Amerika reisden in 2013.

Benelux stabiele markt voor Amerika

Hoewel de aandacht in Amerika zich voornamelijk lijkt te richten op grote groeiers als China, Brazilië en India, blijft de Benelux een stabiele en zeer interessante markt voor Amerikaanse bestemmingen. Zo stijgt China weliswaar met 22,5% naar 1,8 miljoen bezoekers in 2013, maar op een totale bevolking van ruim 1,3 miljard betekent dit dus slechts 1,3 reizigers naar de USA per 1.000 Chinezen. In China zal dan ook factor 27 aan marketing inspanningen geleverd moeten worden om hetzelfde potentieel te bereiken als in de Benelux. Daarnaast beschikken Chinezen gemiddeld over slechts 12 vakantiedagen per jaar naast een handvol traditionele feestdagen. Tel hierbij op dat die dagen niet naar eigen inzicht mogen worden opgenomen, men moet verplicht een week opnemen tijdens Chinees Nieuwjaar en een week in oktober, dan is de conclusie dat investeren in de Benelux een goede keuze is voor Amerikaanse bestemmingen.

Brand USA Paviljoen weer present op de Vakantiebeurs

Om alle Nederlandse reizigers te kunnen informeren over de eindeloze mogelijkheden die de USA als vakantiebestemming biedt, is het Brand USA Paviljoen ook in 2015 weer te vinden op de Vakantiebeurs in Utrecht. De organisatie hiervan is in handen van communicatie & consultancy bureau Target Travel Marketing, samen met Brand USA en See America. Met een groot aantal Amerikaanse staten en steden in haar portfolio is TTM verantwoordelijk voor de promotie van een groot deel van de USA in de Benelux.

Infographic Benelux Travel to the USA

Benelux_Travel_to_the_USA_Infographic