Op 1 juli is de Amerikaanse staat North Dakota toegetreden tot Rocky Mountain International, het promotiekantoor van de gezamenlijke Rocky Mountain staten Montana, Wyoming en South Dakota. In de Benelux worden deze staten onder de naam Wild West USA al jarenlang vertegenwoordigd door het Nederlandse communicatiebureau Target Travel Marketing. Met deze stap geeft North Dakota aan graag mee te willen liften op de groeiende belangstelling vanuit de Benelux voor het échte Amerika.

Rodeo’s & Powwows

De ‘Peace Garden State’ biedt verrassend veel meer dan men in eerste instantie misschien zou denken. Geschiedenis, cultuur en prachtige natuur gaan in North Dakota hand in hand. De cowboy way of life is hier nog overal terug te vinden; in hoofdstad Bismarck en plaatsen als Fargo en Medora, maar bijvoorbeeld ook in de vele rodeo’s die gedurende het jaar plaatsvinden. Daarnaast is er ook aandacht in o.a. musea en educatieve centra voor de belangrijke rol die de Native Americans in de geschiedenis van deze staat hebben gespeeld. Tegenwoordig leven er nog 7 stammen in 4 reservaten in North Dakota, waaronder de Standing Rock Sioux Tribe. Gedurende het seizoen vinden verschillende powwows plaats, bijeenkomsten van Native Americans met zang, dans en ceremonies in traditionele kledij. De meest bekende is de United Tribes International Powwow in Bismark die ieder jaar in september plaatsvindt.

Uniek: Theodore Roosevelt National Park & Rugby

Naast verschillende staatsparken kent North Dakota ook een nationaal park. Het is het enige nationale park in Amerika dat naar een persoon is genoemd; voormalig president Theodore Roosevelt. Daarnaast claimt de plaats Rugby in North Dakota een centrale rol in Amerika. In 1931 werd dit stadje gesticht op het kruispunt van twee belangrijke treintrajecten en op het exacte geografische middelpunt tussen de oost- en de westkust van de VS.
Meer informatie over North Dakota en de andere staten Montana, South Dakota en Wyoming is te vinden op de Nederlandstalige website www.wildwestusa.nl.