Nieuwe eigenaar investeert miljoen in het samenvoegen van twee traditionele resorts in het zuiden van Frankrijk: l’Auberge Cavalière en Le Pont des Bannes. Met ruim 80 kamers is dit het grootste resort en vergadercomplex van de Camargue en haar hoofdstad. Les Saintes-Maries-de-la-Mer ligt op nog geen kilometer rijden.

L’Auberge Cavaliere is klaar voor het nieuwe seizoen

Het ruim opgezette resort is gebouwd in de stijl die typisch is voor de Franse Camargue met een groot aantal vrijstaande witte jagershuisjes, zogenaamde cabana’s. De receptie en het hoofdgebouw zijn afgelopen winter compleet gerenoveerd. Diverse cabana’s zijn gemoderniseerd en de restaurants hebben een facelift ondergaan. Door het samenvoegen van de twee resorts kan er beter worden ingespeeld op de wensen van de individuele gast.

Vergaderen in de Camargue

Het meest trots is eigenaar Hendrik Steunenberg misschien wel op de vergaderfaciliteiten; een airconditioned vergaderzaal voor bijeenkomsten tot 130 personen, een zestal kleinere vergaderruimten allen voorzien van de benodigde apparatuur met als ultieme locatie de Arena. Hier kan men niet alleen vergaderen of feesten, maar worden de gasten ook wekelijks getrakteerd op de traditionele paardenshow waar de Camargue bekend om is.

Paardrijden in de Camargue

Het ruim opgezette resort L’Auberge Cavalière du Pont des Bannes grenst aan het prachtige natuurreservaat La Camargue waar wilde paarden en roze flamingo’s leven. Het complex heeft naast twee zwembaden met pool-side bars ook nog twee restaurants, een lounge bar, een privé-spa, een tennisbaan en een stallencomplex. Gasten kunnen het aangrenzende natuurgebied per fiets of met een 4×4 verkennen. De ultieme ervaring voor de gast is natuurlijk het te paard verkennen van het natuurgebied. De stallen op het resort herbergen meer dan 30 Camargue paarden. Men stapt direct vanuit l’Auberge Cavalière du Pont des Bannes de Camargue in voor een tocht door dit unieke natuurgebied of voor een rit op het nabij gelegen zandstrand.

Nieuwe Nederlandstalige website

Met het compleet upgraden van het resort kon de website natuurlijk niet achterblijven. Sterker nog, er is een compleet nieuwe website gebouwd die in meerdere talen beschikbaar is. “Het is belangrijk dat de Engelse, Duitse, Spaanse maar vooral ook de Nederlandse gast zich direct welkom voelt. Zowel op de site als uiteindelijk in L’Auberge Cavalière du Pont des Bannes. Dat is tevens een reden geweest om meer internationale medewerkers aan te trekken zodat de gast niet alleen in het Frans te woord gestaan kan worden”, aldus Hendrik Steunenberg die een jarenlange ervaring heeft opgebouwd in de internationale hotellerie.

Goede bereikbaarheid

Het resort ligt aan de Route d’Arles, op zo’n 30, 45 en 60 minuten rijafstand van de luchthavens van Nîmes, Montpellier en Marseille. Transavia vliegt 4x per week vanaf Rotterdam naar Montpellier en Air France-KLM vliegt dagelijks meerdere malen vanaf Amsterdam en 3x per week vanaf Eindhoven naar Marseille.