Boekingen Europa verdubbeld, vertrek vanuit België populair

Alamo.be signaleert momenteel een aantal opvallende trends in België op het gebied van autohuur die de boekingscijfers over de eerste helft van 2014 een positieve impuls geven. “De Belgische consument is inmiddels goed vertrouwd met het online boeken van autohuur. Het is interessant om te zien welke ontwikkelingen de branche momenteel doormaakt”, aldus Danny van ’t Hul van Alamo.be. “Vooral in Europa zien wij diverse trends.”

Verdubbeling boekingscijfers Europa

De boekingen van de afgelopen maanden via Alamo.be laten een verdubbeling zien in aantal, in vergelijking met de boekingen in de periode januari tot mei 2013. Steeds meer Belgische reizigers kiezen er voor hun autohuur zelf online te boeken. Door eigen research van consumenten blijkt vaak dat tarieven online goedkoper zijn, een belangrijke reden om zelf autohuur te boeken.

Vakantietrend Europa

Opvallend is dat bestemmingen in Europa duidelijk in de lift zitten, naast de altijd populaire bestemmingen zoals Noord-Amerika en Australië. Belgische consumenten kiezen voornamelijk voor zonbestemmingen als Frankrijk, Italië, Griekenland, Spanje en Portugal.

Vertrek vanuit België

Opvallend is ook dat de verhuur van auto’s vanuit de Belgische locaties toeneemt, om vanuit België met een huurauto op vakantie in een ander Europees land te gaan. Een mogelijke verklaring hiervoor is het ontbreken van een eigen auto of de wens met een grotere auto op reis te gaan. De vrijheid die een huurauto biedt is een aantrekkelijk alternatief voor vakantiegangers.

Grootste autoverhuurder

Enterprise Holdings, de grootste autoverhuurder in Noord-Amerika, is eigenaar van Alamo, Enterprise en National. Alamo is wereldwijd de grootste autoverhuurder met meer dan 2.000 autohuur locaties. Elke dag maken vele tienduizenden klanten gebruik van de huurauto’s en service van Alamo. Op Alamo.be vindt men meer informatie over onder andere de verhuurlocaties, huurauto’s en tarieven. Reserveringen op Alamo.be worden uitgevoerd door Target Benelux b.v.