Het Brand USA paviljoen maakt zich na een succesvolle Vakantiebeurs in Utrecht op voor de grootste vakantiebeurs van België; de Vakantiesalon in Brussel. Vanaf 31 januari is het veelzijdige paviljoen, met het thema ‘Faces of America’, de place-to-be voor alle Amerika-liefhebbers. Het Brand USA Paviljoen is tijdens de Vakantiesalon te vinden in Paleis 7, stand 7140 en7141. Het Brand USA paviljoen biedt de bezoeker tijdens de 55ste editie van de Vakantiesalon een unieke mix van bestemmingen als Wild West USA (de staten Idaho, Montana, South Dakota en Wyoming), Florida Keys en Kissimee. Daarnaast presenteren gespecialiseerde touroperators  als USA Travel, BT Tours, Jetair en airlines als Air Berlin en Virgin Atlantic zich in het paviljoen. Naast bovengenoemde exposanten is ook de Amerikaanse overheid aanwezig om reizigers te informeren over het visumaanvraagsysteem ESTA.

Amerika populaire reisbestemming

Dat Amerika populairder is dan ooit in de Benelux blijkt niet alleen uit de zeer succesvolle vakdag in het paviljoen tijdens de Vakantiebeurs. Ook de cijfers van het afgelopen jaar laten duidelijk de populariteit van Amerika zien. Ondanks de huidige economische situatie ontving de USA in de eerste helft van 2012 maar liefst 268.000 bezoekers uit de Benelux. Dit is een lichte stijging ten opzichte van dezelfde periode in 2011.

De Vakantiesalon (of Salon des Vacances) vindt van 31 januari t/m 4 februari plaats in Brussels Expo en is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur.