Het Brand USA Paviljoen kijkt uit naar de Vakantiebeurs, die van 13 tot en met 18 januari wederom Jaarbeurs Utrecht aandoet. 2015 belooft een jaar van vernieuwing te worden voor Brand USA en voor de 25 deelnemers is de Vakantiebeurs de perfecte aftrap van het nieuwe jaar. De nieuwe Beach Bar, muziek- en dansoptredens, diverse presentaties en deelname aan de Culinaire Route staan garant voor een drukke Vakantiebeurs week.

Volop sfeer in het vernieuwde Brand USA Paviljoen

De centrale ontmoetingsplek van het Brand USA Paviljoen is de nieuwe Beach Bar. Bezoekers wanen zich in hartje winter aan een Amerikaans strand en kunnen zich rustig oriënteren op een vakantie naar Amerika of gewoon genieten van een heerlijke vers bereide hamburger. Harm-Jan de BBQ Man maakt alles live klaar. In het café worden elke middag op het hele uur optredens verzorgd door singer songwriters. Op woensdagmiddag en in het weekend treedt een dansgroep van Fabia Dance Centre op die moderne Amerikaanse dans laten zien.

United Airlines Block Party

De kick-off van de Vakantiebeurs begint voor het Brand USA Paviljoen traditiegetrouw met de vakdag en de bijbehorende Block Party. United Airlines sponsort dit jaar wederom de Block Party voor relaties uit de reisbranche en media. John Wilcock, de Acting Consul General van de USA, geeft om 16.00 uur de aftrap voor een succesvolle beurs, een goed jaar voor de USA en een heerlijke nieuwjaarsborrel.

Proef Amerika met de Culinaire Route

Dit jaar maakt het Brand USA Paviljoen onderdeel uit van de Culinaire Route. Bezoekers die een speciaal ticket voor de Culinaire Route kopen krijgen letterlijk een voorproefje van de Verenigde Staten en zijn van harte welkom op de picknick spot van het paviljoen, stand B021. Zij hebben de keuze uit een sappig, vers stuk hamburger bereid met speciale Jack Daniel’s marinade en smakelijke BBQ-sauce of een stevig Rogue American Amber Ale uit Newport, Oregon.

Ontdek de VS tijdens speciale presentaties

Dagelijks geven deelnemers van het Brand USA Paviljoen meerdere presentaties op het Verre Bestemmingen themaplein. Op woensdag en donderdag om 14.30 uur geeft Hans Tattersall, voorzitter van Visit USA Nederland en directeur van GoMotorbiking een algemene presentatie over reizen naar en in Amerika.

Airberlin geeft op woensdag twee presentaties: om 10.30 uur vertellen zij samen met Florida’s Paradise Coast meer over deze regio en om 11.00 uur vertelt Miami over al haar bezienswaardigheden. Op vrijdag, zaterdag en zondag om 14.30 uur geeft auteur Jim Hinckley een presentatie over de Route 66. Jim heeft al heel wat boeken geschreven over de beroemde Route 66 en komt speciaal voor de Vakantiebeurs naar Nederland. Hij is aanwezig op uitnodiging van US Bikers en geeft signeersessies in hun stand (03.B050).

Visit USA Nederland

Algemene informatie over reizen naar en in de Verenigde Staten is volop te vinden bij de balie van Visit USA Nederland. Naast brochures van bestemmingen als Colorado, Texas en Wild West USA is bij de balie ook de Travel Planner te vinden: een informatief boekje over alle staten dat reizigers al jaren op weg helpt. Ook de officiële Discover America Guide, een magazine dat Brand USA uitgeeft, is af te halen bij de informatiebalie.

Het Brand USA Paviljoen is te vinden in Hal 3.