Het Brand USA paviljoen is na een succesvolle Vakantiebeurs in Utrecht klaar voor de 57ste editie van Het Vakantiesalon in Brussel. Het vernieuwde paviljoen neemt de bezoeker van 5 t/m 9 februari mee op een reis die de Amerikaliefhebber zeker niet mag missen. Kom naar stands 7210 en 7124 in Paleis 7 en maak kennis met bestemmingen als Florida, Colorado, Wild West USA (de staten Montana, South Dakota, North Dakota en Wyoming) en gespecialiseerde touroperators als USA Travel, Tioga Tours en Jetair. Net als voorgaande jaren zijn ook de autoverhuurder Alamo.be en de luchtvaartmaatschappij Air Berlin weer van de partij. Brand USA heeft goed nieuws voor camperliefhebbers want camperverhuurder Cruise America staat dit jaar voor het eerst op de beurs met een C25 camper. Reden genoeg om een bezoek te brengen aan het Brand USA Paviljoen.

Amerika outdoor bestemming bij uitstek

Amerikaliefhebbers met een passie voor outdoor kunnen dit jaar hun geluk niet op want Brand USA doet mee aan de outdoor themaroute van Het Vakantiesalon. Amerika is met meer dan 50 nationale parken, ontelbare natuurgebieden en bosgebieden de ultieme outdoor bestemming.
Volg de route en maak kennis met alle outdoor activiteiten die Amerika de bezoeker te bieden heeft.

Verenigde Staten stijgt in populariteit

Dat Amerika nog altijd een populaire vakantiebestemming is in de Benelux bleek al uit de enorme interesse van consumenten tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht. Net als voorgaande jaren was het Brand USA Paviljoen erg succesvol wat aantoont dat het goed gaat met het toerisme naar Amerika. In 2013 brachten maar liefst 873.597 reizigers uit de Benelux een bezoek aan Amerika. Hiermee klimt de Benelux een plaatsje in de top 5 van Europese landen met meeste reizigers naar de USA. Het streven van Visit USA is om het aantal Benelux reizigers naar 1 miljoen te krijgen in de komende jaren. Reden voor deze groei kan gevonden worden in het feit dat er steeds meer vluchten zijn tussen Europa en Amerika, hierdoor is het relatief eenvoudig en voordelig een bezoek aan de USA te brengen.

Het Vakantiesalon (of Salon des Vacances) vindt van 5 februari t/m 9 februari plaats in Brussels Expo en is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur.