Nederlandse vakantiegangers die kiezen voor een huurcamper gaan hier gemiddeld 17 dagen mee op reis. De gemiddelde leeftijd is 44 jaar. Ze boeken de camper ongeveer 140 dagen voor vertrek. Reisagenten boeken vroeger dan consumenten, zij boeken gemiddeld 160 dagen van tevoren. Ook gaan klanten die via een reisagent boeken langer weg; gemiddeld 20 dagen. Deze conclusies trekt online camperhuur aanbieder WorldWide Campers na onderzoek onder hun boekers. WorldWide Campers is inmiddels 5 jaar actief in de Nederlandse reisbranche. Een geschikt moment om een kijkje achter de schermen te nemen vond de camperhuur specialist.

Europa in opkomst bij consumenten

Een opvallende conclusie is dat consumenten naast de traditionele camperbestemmingen Amerika en Australië inmiddels ook steeds vaker kiezen voor een reis per huurcamper in Europa. Een mogelijke verklaring is het feit dat kampeerders ook eens een wat luxere reis willen maken. Het comfort van een huurcamper in combinatie met de vrijheid die een camperreis biedt, trekt steeds meer vakantiegangers die de tent verruilen voor een camper. Een eigen camper is duur en schept de verplichting met name binnen Europa op reis te gaan. Een camper huren is dan een goed alternatief. Een tweede verklaring is een veelgehoorde opmerking tijdens de individuele verkoopgesprekken van WorldWide Campers: klanten hebben eerder al een camperreis in Amerika en/of Australië gemaakt en dat smaakt naar meer. Opvallend is dat de reisagent Europa nog niet zozeer ‘ontdekt’ heeft. Boekingen via reisagenten zijn vooral voor de ‘verre’ bestemmingen als Noord-Amerika en Oceanië.

Portugal populairste Europese bestemming

Binnen Europa is Portugal de absolute nummer 1 van dit boekingsjaar. Scandinavië blijft een geliefde bestemming voor een rondreis; IJsland, Noorwegen en Zweden volgen direct na Portugal als meest geboekte Europese bestemmingen. De overige Zuid-Europese bestemmingen Spanje, Italië, Frankrijk en Griekenland komen na Scandinavië weer aan bod.

Nieuw-Zeeland bestemming met uitschieters

De bestemming Nieuw-Zeeland blijkt in meerdere opzichten een uitschieter. Zo brengen mensen hier het meeste aantal dagen door, minimaal 25. Daarnaast is het met 223 dagen ook de bestemming die het langst voor vertrek geboekt wordt. Nieuw-Zeeland is met name populair onder een iets jongere doelgroep van gemiddeld 38 jaar. De klassiek populaire camper bestemmingen Noord-Amerika en Australië scoren met name hoog onder 45 tot 50 jarigen.

Wereldwijd en divers aanbod

WorldWide Campers werkt in de Nederlandse reisbranche voornamelijk met zelfstandige reisagenten, aangesloten bij onder andere Personal Touch Travel, Travel Counsellors en The Travel Club. Daarnaast werkt WorldWide Campers met de reisagenten van D-Reizen via een white label. WorldWide Campers werkt samen met ruim 30 leveranciers wereldwijd, waaronder Cruise America, McRent, Apollo en Britz en biedt hierdoor locaties in de Verenigde Staten, Canada, Chili, Zuidelijk Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Europa. Ook vertrek in Nederland is mogelijk vanuit Almere en Nijkerk. Het aanbod varieert van zeer basic kampeerbusjes tot super-de-luxe campers. Op de website WorldWideCampers.com kan men eenvoudig een vrijblijvende offerte samenstellen en diverse leveranciers met elkaar vergelijken. Ook vindt men hier meer informatie over de verhuurlocaties, campertypes, verzekeringspakketten en tarieven. Voor vragen kan men terecht bij de ervaren medewerkers van de in Nederland gevestigde reserveringsafdeling van WorldWide Campers die van maandag tot en met zaterdag bereikbaar is op 030 – 6974964. Of bezoek hen op het Verre Reizen Event op 24 en 25 oktober in de Fokker Terminal in Den Haag.