Amerikaans onderzoek wijst uit dat de komende 10 jaar een flinke groei in camperreizen valt te verwachten. Peter Yesawich, een bekende travel trendwatcher, geeft aan dat er een verschuiving plaatsvindt in de voorkeuren van overnachtingsmogelijkheden. Reizen per camper speelt perfect in op de reistrends en zal naar verwachting alleen maar toenemen in populariteit. WorldWide Campers signaleert naast deze ontwikkeling ook een grotere diversiteit aan bestemmingen en adviseert consumenten tijdig te boeken. Reizen in het voor- en naseizoen scheelt niet alleen in de prijs: ook het aanbod van campers is aanzienlijk ruimer.

Jongeren kiezen voor andere manieren van overnachten

Uit een omvangrijk onderzoek van Peter Yesawich van MMGY Global kan men concluderen dat er een grote verschuiving plaatsvindt van voorkeuren en wensen in overnachtingsmogelijkheden. Dit komt met name door de jongere generatie die een beduidend ander reispatroon ontwikkelt dan de generaties hiervoor. Millennials, ook wel Generatie Y, nemen inmiddels een groot deel van het reizend publiek in en zij kiezen steeds minder vaak voor de traditionele hotelovernachting voor hun vakanties. De voorkeur ligt bij kleinschalig, persoonlijk en natuurrijk. De opkomst van AirBnB en soortgelijke initiatieven valt vanuit deze trend te verklaren. Ook voor camperreizen is dezelfde verwachting uitgesproken. Het ultieme gevoel van vrijheid dat reizen per camper oproept, past precies in het plaatje dat veel jonge reizigers aanspreekt. Goed nieuws dus voor de camperbranche!

Opkomende bestemmingen

WorldWide Campers ziet de afgelopen jaren, naast een toename in boekingen in het algemeen, ook een grotere diversiteit in de gekozen bestemmingen. Amerika, Canada en Australië zijn allang niet meer de ‘enige’ camperbestemmingen die de klant weet te vinden. Reizen binnen Europa groeien geweldig in populariteit. Maar ook Zuidelijk Afrika en Zuid-Amerika worden steeds vaker per camper ontdekt, al dan niet in een stoere 4WD of kleiner kampeerbusje.

Verschuiving in vertrekdata

Belangrijke tip voor diegenen die hun volgende reis per camper aan het plannen zijn: wees er vroeg bij! Vroeg in het boekingsseizoen is er nog voldoende beschikbaarheid en zijn de tarieven een stuk gunstiger. Reizen in het voor- of naseizoen is ook een goede optie. Er is dan ruimere beschikbaarheid en leveranciers geven voor deze periodes sneller lastminute kortingen. WorldWide Campers signaleerde afgelopen jaar en ook nu weer dat de meivakantie steeds populairder wordt voor een reis per huurcamper. Doordat sommige scholen twee of wel drie weken vrij geven, is het voor gezinnen met kinderen ook steeds aantrekkelijker om de grote vakantie al in mei te maken.

Wereldwijd en divers aanbod

WorldWide Campers is een Nederlandse online camperverhuurder die samenwerkt met meer dan 30 camperverhuurders in Europa, Australië en Nieuw-Zeeland, Zuidelijk Afrika, de Verenigde Staten, Canada en Zuid-Amerika. Ook vertrek in Nederland vanuit Amsterdam/Almere en Nijkerk is mogelijk. Het aanbod varieert van zeer basic kampeerbusjes tot super-de-luxe campers en Recreational Vehicles (RV’s). Op de website van WorldWide Campers kan men eenvoudig een vrijblijvende offerte samenstellen of aanvragen en diverse leveranciers met elkaar vergelijken. Ook vindt men hier meer informatie over de verhuurlocaties, campertypes, verzekeringspakketten en tarieven. Voor vragen kan men terecht bij de ervaren medewerkers van WorldWide Campers die van maandag tot en met zaterdag bereikbaar zijn op 030 – 6974964.