Quentin Tarantino fans kijken reikhalzend uit naar 7 januari 2016, de datum waarop zijn nieuwste film The Hateful Eight in première gaat. Inwoners van de Amerikaanse staat Colorado kijken vooral uit naar het moment waarop hun leefomgeving weer schittert op het witte doek. De nieuwe Western van Tarantino is in zijn geheel opgenomen in de omgeving van Telluride, in zuidwest Colorado. Maar The Hateful Eight is niet de enige Hollywood film die in Colorado is opgenomen. Van komedies zoals Dumb and Dumber tot actiefilms als Mr. And Mrs Smith en ouderwetse Westerns zoals Butch Cassidy and the Sundance Kid en How The West Was Won; Colorado is absoluut een fotogenieke bestemming. Breng een bezoek aan deze bekende filmlocaties en waan je in een Hollywoodfilm.

The Hateful Eight (Telluride)

De achtste Tarantino film is opgenomen in de wildernis in de omgeving van Telluride. De San Juan bergketen, de San Miguel rivier en de prachtige natuur staat in de hele film centraal. Leuk filmfeitje: de cast en crew van de film kwamen graag in het stadje Telluride na een lange dag filmen. Ze hielpen de lokale bevolking zelfs mee met het verbranden van ski’s in Telluride Elks Park; het jaarlijkse ritueel om sneeuw op te roepen.

Butch Cassidy and the Sundance Kid (zuidwest Colorado)

Deze klassieke Western werd in meerdere staten opgenomen, maar vooral in het zuidwesten van Colorado. De treinberoving scenes werden bijvoorbeeld gefilmd op de historische Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad.

Dumb and Dumber (Breckenridge, Estes Park)

Jim Carrey en Jeff Daniels, ofwel Lloyd en Harry, filmden in Breckenridge en het Stanley Hotel in Estes Park hun komedieklassieker. Neem een whiskey in de Cascades Whiskey Bar van het Stanley Hotel waar Lloyd tevergeefs wachtte op het meisje van zijn dromen. Leuk feitje: het Stanley Hotel heeft nog een glansrol, dit hotel was namelijk de inspiratie voor Stephen King’s The Shining! Volgend jaar opent het hotel een horrormuseum.

How The West Was Won (Zuidwest Colorado)

Nog zo’n prachtige Western met de absolute Western held: John Wayne. Silverton, Durango, Montrose en Bent’s Old Fort National Historic Site in La Junta schitteren allemaal in deze film. Bent’s Old Fort is ook zonder deze film een historische locatie, deze oude handelspost startte in 1833 en is nu een museum dat terugblikt op de dagen van het Wilde Westen en de pioniers.

Lone Ranger (Creede, Alamosa)

De remake uit 2013 met in de hoofdrol Johnny Depp werd opgenomen in Creede en Alamosa. Johnny Depp vond Creede een geweldige plek en kwam veelvuldig in de winkel Rare Things.

Mr. and Mrs. Smith (Glenwood Springs)

De film die het begin van Brangelina betekende (Brad Pitt and Angelina Jolie) werd opgenomen in Glenwood Springs. Een van de achtervolgscenes werd opgenomen in de Glenwood Canyon. De natuur van deze 20 kilometerlange kloof wordt bepaald door de Colorado rivier. Wandel naar Hanging Lake, een prachtige waterval met kristalblauw meer.

Over Colorado

Colorado staat bekend om haar natuur en biedt reizigers in alle seizoenen talloze mogelijkheden voor mooie vakanties. Het landschap varieert van natuurlijke heetwaterbronnen, grote rivieren en meren, 11 nationale parken en monumenten tot 58 bergtoppen die hoger zijn dan 4.200 meter. Met een rijk cultureel erfgoed, wereldstad Denver en 25 gerenommeerde skigebieden en resorts is Colorado met recht een veelzijdige vakantiebestemming. Icelandair, KLM, United Airlines, Delta Air Lines, British Airways, American Airlines en Lufthansa vliegen met een overstap op Denver.

Bezoek Colorado op de Vakantiebeurs van 13 t/m 17 januari 2016 in Jaarbeurs Utrecht. Colorado Tourism heeft een stand in het Brand USA Paviljoen in Hal 3.

Kijk op www.colorado.com voor meer informatie en volg Visit Colorado op Facebook en Twitter: @coloradonl.