De Amerikaanse staat Colorado roept visioenen op van de majestueuze Rocky Mountains, skiën in jetset plaatsen als Aspen en Vail, spookstadjes uit de Gold Rush tijd en, natuurlijk, hoofdstad Denver. Colorado is outdoorparadijs nummer een; het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer Europeanen een vakantie richting Colorado plannen om te genieten van de overweldigende natuur. Bij natuur horen wilde dieren en ook op dat gebied is genoeg te beleven in Colorado. Wij geven de top tips voor het spotten van wildlife in Colorado.

Wat moet je weten?

Een van de beste dingen aan het spotten van wildlife in Colorado, is dat het zo makkelijk is. Je zit nooit ver van de natuurlijke habitat van de meer dan 900 diersoorten die Colorado rijk is. Dat kan ook niet anders met acht National Wildlife Refuges, honderden State Wildlife Areas, 12 nationale parken en monumenten, 42 State Parks en miljoenen hectaren bossen. Wilde dieren spotten in hun natuurlijke omgeving maakt de beleving des te mooier. De nationale parken van Colorado zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Pak onderweg een van de rustigere ‘scenic byways’ en je hebt des te meer kans op het spotten van wildlife.

Waar moet je zijn?

Een van de meest populaire spots is, hoe kan het ook anders, Rocky Mountain National Park. Vooral elanden zie je hier werkelijk overal, ook in het stadje Estes Park, de uitvalsbasis voor een bezoek aan het park. Voor diegenen die graag de iconische ‘bald eagles’ willen spotten zijn Alamosa en Monte Vista National Wildlife Refuges de aangewezen plekken. Dikhoornschapen zie je in Bighorn Sheep Canyon en voor berggeiten ga je naar Mount Evans. Natuurlijk zijn er nog veel meer plekken om dieren te zien. De Colorado Division of Wildlife heeft een interactieve kaart waarop meer dan 200 plekken zijn aangegeven waar wilde dieren leven. Voor vogelliefhebbers is de Colorado Birding Trail een vereiste. Dit netwerk van wandelpaden leidt langs meer dan 400 vogelsoorten.

Wat moet je doen?

Een handige checklist is de Colorado Parks & Wildlife’s list of most watchable animals. Daarnaast zijn deze handige tips voor het spotten van wildlife onmisbaar; houd altijd een veilige afstand en geef dieren geen eten!

De feiten op een rij

Colorado huisvest:

  • 960 wilde diersoorten
  • 260.000 elanden waaronder de grootste kudde van Noord-Amerika
  • Bijna 10.000 kilometer aan rivieren en meren waar gevist mag worden
  • 40 verschillende koud- en warmwater vissoorten
  • 493 vogelsoorten
  • 40 routes voor vogelliefhebbers

Veel plezier in Colorado!

Over Colorado

Colorado staat bekend om haar natuur en biedt reizigers in alle seizoenen talloze mogelijkheden voor mooie vakanties. Het landschap varieert van natuurlijke heetwaterbronnen, grote rivieren en meren, 11 nationale parken en monumenten tot 58 bergtoppen die hoger zijn dan 4.200 meter. Met een rijk cultureel erfgoed, wereldstad Denver en 25 gerenommeerde skigebieden en resorts is Colorado met recht een veelzijdige vakantiebestemming. Icelandair, KLM, United Airlines, Delta Air Lines, British Airways, American Airlines en Lufthansa vliegen met een overstap op Denver.

Kijk op www.colorado.com voor meer informatie en volg Visit Colorado op Facebook en Twitter: @coloradonl.