Na eerder dit jaar al benoemd te zijn tot beste verkeersbureau van de Verenigde Staten, richt Colorado Tourism haar pijlen nog sterker op de toekomst. Met een toename van bijna 26% in het aantal inkomende toeristen is Colorado duidelijk ‘the place to be’ voor veel reizigers. 2016 staat in het teken van een aantal mooie gebeurtenissen. Zoals de start van een nieuwe treinverbinding tussen Denver International Airport en Denver Union Station, downtown. En het 75-jarig jubileum van het natuurlijke amfitheater Red Rocks.

Nieuwe spoorlijn verbindt luchthaven met Denver stad

In het voorjaar van 2016 start de East Rail Line met haar dienstregeling. In slechts 35 minuten is men straks van de luchthaven in het centrum van Denver. Op het eveneens recentelijk heropende Denver Union Station, de hippe nieuwe hotspot van Denver waar allerlei bars, restaurants en winkels te vinden zijn. De nieuwe treinverbinding is onderdeel van een groot uitbreidingsproject van DIA, Denver International Airport. De eerste oplevering is al in november 2015; dan opent het Westin Hotel haar deuren.

Jubileumjaar voor Red Rocks Park & Amphitheatre

Dit natuurfenomeen ligt op slechts 25 kilometer afstand van Denver en viert in 2016 haar 75-jarig bestaan als ‘concertzaal’. Red Rocks Park & Amphitheatre is uitgeroepen tot Amerika’s beste amfitheater en de favoriete plek van onder andere Jimi Hendrix, The Beatles, the Rolling Stones en the Grateful Dead. Red Rocks staat bekend om haar perfecte akoestiek en is in augustus 2015 uitgeroepen tot National Historic Landmark door de National Park Service. Probeer in het voorjaar of de zomer zeker een openluchtconcert mee te pakken op deze iconische plek.

Over Colorado

Colorado staat bekend om haar natuur en biedt reizigers in alle seizoenen talloze mogelijkheden voor mooie vakanties. Het landschap varieert van natuurlijke heetwaterbronnen, grote rivieren en meren, 11 nationale parken en monumenten tot 58 bergtoppen die hoger zijn dan 4.200 meter. Met een rijk cultureel erfgoed, wereldstad Denver en 25 gerenommeerde skigebieden en resorts is Colorado met recht een veelzijdige vakantiebestemming. Icelandair, KLM, United Airlines, Delta Air Lines, British Airways, American Airlines en Lufthansa vliegen met een overstap op Denver.

Kijk op www.colorado.com voor meer informatie en volg Colorado op Facebook.