Chicago is bij uitstek een festivalstad. Voor komende zomer staan er talloze kleine en grote festivals op het programma. Speciaal voor bezoekers uit Nederland en België hierbij de vijf grootste en gratis(!) toppers.

#1: CHICAGO BLUES FESTIVAL

Van 6 tot en met 9 juni vindt in Grant Park het grootste gratis blues festival ter wereld plaats in the “blues capital of the world”. Verdeeld over vijf podia treden gerenommeerde artiesten op. Maar het draait niet alleen om luistergenot, de hele stad Chicago viert het festival mee met speciale lezingen, films en excursies.

#2: CHICAGO GOSPEL MUSIC FESTIVAL

Op diverse podia verspreid over de hele stad kan men tussen 20 en 23 juni terecht voor de beste lokale, nationale en internationale gospel optredens. Een van de podia is te vinden in Ellis Park in Bronzeville, ook wel bekend als de geboorteplaats van gospel.

#3: TASTE OF CHICAGO

Live muziek, kookdemonstraties en beroemde chefs vormen de ingrediënten van Taste of Chicago dat van 10 tot en met 14 juli in Grant Park plaatsvindt. Van een Chicago-style hot dog tot gefrituurd Chinees brood, tijdens dit ‘fun foodie fest’ kan men het allemaal proeven.

#4: AIR AND WATER SHOW

De oever van Lake Michigan, om precies te zijn het Lakefront, is de locatie van de jaarlijkse air en water show die in het weekend van 17 en 18 augustus plaatsvindt. Beroemde namen als de Blue Angels, de U.S. Air Force Thunderbirds en het Army Golden Knights parachutistenteam maakten hier al eens hun opwachting, dus spektakel is verzekerd.

#5: CHICAGO JAZZ FESTIVAL

Zeg je Chicago, dan zeg je jazz. Het zomerfestivalseizoen wordt afgesloten met het oudste gratis festival van de stad, het Chicago Jazz Festival. Van 29 augustus tot en met 1 september kan men mee swingen op jazz, bebop, funk en skat bij meer dan 50 optredens in Grant Park.

Actuele festivalinformatie

Meer informatie over deze en alle andere festivals in Chicago op www.choosechicago.com via twitter account @ChooseChicago of op de Facebookpagina www.facebook.com/ChooseChicago