Nick & Simon in Deep South USA

Woensdagavond 11 mei gaat om 20:25 uur de nieuwe serie ‘Nick & Simon The American Dream’ van start op Nederland 3. Gedurende zes afleveringen waagt het duo een poging om hun American Dream te verwezenlijken.

Memphis

Hiervoor reizen zij in de eerste aflevering af naar Memphis, Tennessee waar ze onder meer een bezoek brengen aan Graceland en proberen om een optreden in deze beroemde stad te regelen. Memphis is vooral bekend als de ‘birthplace of Rock’n Roll’. In de wereldberoemde Sun Studio’s werd niet alleen Elvis ontdekt, maar ook beroemdheden als Jerry Lee Lewis en Johnny Cash namen hier hun platen op. Ook nu nog worden de Sun studio’s graag gebruikt door bijvoorbeeld U2 en Maroon 5. Het volledige verhaal van de verwevenheid van de stad Memphis wordt verteld in het Rock ’n Soul museum. Live muziek is dag en nacht te vinden in Beale street.

New Orleans & Nashville

In de overige afleveringen vervolgen Nick & Simon hun road trip naar New Orleans en Nashville. Hoewel de Volendammers normaal gesproken in het Nederlands zingen hebben ze speciaal voor deze reis Engelse versies ingestudeerd van hun liedjes. In elke stad die zij bezoeken spelen zij een speciaal op die stad gerichte versie van de nummers: een blues versie in Memphis, een jazzy versie in New Orleans en een country versie in Nashville.

Deep South USA

De programmamakers kregen in hun voorbereiding hulp van Deep South USA, het toeristisch informatiebureau van de staten Louisiana, Mississippi en Tennessee. Ook toeristen die naar dit muzikale gebied willen afreizen kunnen bij dit bureau terecht voor informatie door te bellen met 030-6974965 of te kijken op www.memphis-mississippi.nl.