Na drie jaar afwezigheid is de DNE Summit terug van weggeweest. De editie van 2023 vond plaats in Boston, in het Marriott Copley Palace. De Summit van dit jaar werd georganiseerd door Discover New England en Visit Massachusetts. Target Travel Marketing had wederom de eer om een Nederlandse en Belgische delegatie mee te nemen.

Op 25 maart vertrok de delegatie onder leiding van onze collega Rianne naar Boston, Massachusetts. Maar de eerste stop op deze reis was Reykjavik, IJsland. In samenwerking met Icelandair en lokale DMO Iceland Travel kreeg de Nederlandse delegatie een voorproefje van de stop-over mogelijkheden die Icelandair biedt. Tijdens de 24 uur in Reykjavik bezocht de delegatie de Sky Lagoon, Flyover Iceland, de Lava Show en reed de nacht in op zoek naar het noorderlicht.

De vliegroute met Icelandair naar de Verenigde Staten, vanuit 31 steden in Europa, vliegen allemaal via Reykjavik. De luchtvaartmaatschappij biedt klanten de mogelijkheid om hun aansluitende vlucht tot 7 dagen gratis te verplaatsen, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om IJsland te verkennen voordat ze door de Verenigde Staten reizen. Of ze nu besluiten om slechts één dag te blijven, of maximaal 3 of 4 dagen, lokaal DMO Iceland Travel biedt verschillende arrangementen om het meeste uit een kort verblijf in IJsland te halen. Dit zijn tours rond Reykjavik of meerdaagse trips naar de Golden Circle.

Na 24 uur op IJsland vervolgde de delegatie de reis naar Boston, te beginnen met een driedaagse pre-FAM naar het zuiden van de regio Boston/Cape Cod. De reis bestond uit een verscheidenheid aan hotelbezoeken, musea en een gevoel krijgen van de lokale natuur. Van 29-31 maart waren alle touroperators aanwezig op de DNE Summit en Marketplace. Tijdens deze dagen ontmoetten alle touroperators meer dan 40 lokale leveranciers en verzamelden ze veel informatie over alles wat de regio Discover New England te bieden heeft.

De top werd afgesloten met een 3-daagse post-FAM naar Connecticut & Rhode Island (de kleinste Amerikaanse staat). De delegatie bezocht de stad Mystic, New Haven en Newport. En er stond een rondleiding door Yale University op het programma. De staten boden de groep ook een voorproefje van hun lokale keuken. Op 4 april is de delegatie veilig thuisgekomen en kijken ze terug op een zeer leerzame en geslaagde reis!

In 2024 vindt de top plaats in New Hampshire, van 9 tot 11 april. Ben je een touroperator/reisagent en wil je volgend jaar de DNE Summit bezoeken, of heb je vragen? Neem dan contact op via marketing@targettravel.nl.