Nederlanders raken steeds meer gewend aan het rijden met behulp van een GPS-systeem. Veel auto’s hebben een ingebouwde navigatie of men beschikt over een los systeem. Ook het toenemende gebruik van smartphones als navigatiehulp maakt dat veel consumenten niet meer zonder willen. Men is er inmiddels zo aan gewend dat ook op reis een GPS-systeem als onontbeerlijk wordt gezien.

Hoge kosten voor navigatie op smartphones

Dit merkt ook GPSRent, dat sinds vijf jaar losse navigatiesystemen verhuurt. “De (vlieg)reiziger prefereert vaak een Nederlandse TomTom in plaats van een bij de huurauto te huren onbekend merk en daarnaast beschikken de eigen systemen vaak niet over de juiste kaarten”, aldus Marjolein Fraanje van GPSRent. “Het gebruik van navigatie op de smartphone is dikwijls ook geen optie gezien de hoge data roaming kosten daar mee gemoeid zijn. Het huren van een GPS-systeem biedt dan uitkomst.”

Service op Schiphol

Het aantal systemen dat in 2011 via www.gpsrent.nl verhuurd werd, bleef verrassend stijgen. De consument kan via deze website voor slechts 8 Euro per dag een TomTom huren voor Europa, Zuid-Afrika of Noord-Amerika en deze voor vertrek op Schiphol ophalen. De service op Schiphol wordt sinds kort verzorgd door Aviapartners, met een balie in Hal 1 en Hal 3. Deze balies zijn 24 uur per dag geopend. Hiermee is de service aanzienlijk verbeterd.