In 2013 bezochten 88.000 reizigers uit de Benelux het Diepe Zuiden van Amerika, een stijging van maar liefst 25.7% met het voorgaande jaar. Ter vergelijking; het totale aantal Benelux reizigers naar de gehele VS steeg in 2012 met slechts 0.5%. Dit betekent verder dat vanuit de Benelux 1 op de 10 reizigers naar Amerika een bezoek bracht aan deze populaire regio.

Het Diepe Zuiden van Amerika

Eerdergenoemde cijfers werden onlangs bekend gemaakt door Travel South USA, de organisatie waarin de 11 Amerikaanse staten Alabama, Arkansas, Georgia, Kentucky, Louisiana, Mississippi, North Carolina, South Carolina, Tennessee, Virginia en West Virginia zich hebben verenigd op het gebied van internationale toeristische promotie. Populairste activiteiten in deze regio zijn shoppen en sightseeing, gevolgd door het bezoeken van natuurparken als het Great Smokey Mountains National Park, Shenandoah National Park, de Natchez Trace en de Blue Ridge Parkway.

Reisgedrag Benelux reiziger

Travel South USA meldt verder dat 73,9% van de Benelux reizigers in een hotel overnachtte, wat ongeveer gelijk staat aan 310.153 verkochte hotelovernachtingen. Het gemiddeld aantal overnachtingen van een bezoeker uit de Benelux in het Diepe Zuiden was 8,3. Reizigers bleven niet op 1 plek, gemiddeld werden 2,6 staten bezocht. In totaal spendeerden bezoekers uit Nederland, België en Luxemburg ruim USD 50,4 miljoen in 2013, een stijging van 8,6% of USD 3,9 miljoen.

Investeren in de Benelux

Een aantal staten uit het Diepe Zuiden van de VS, zoals Mississippi, Tennessee en Louisiana zijn al ruim 10 jaar actief in de Benelux. Deze positieve cijfers heeft Travel South USA doen besluiten om voor het komende jaar een voorzichtig begin te maken met activiteiten op de Benelux markt. De nadruk ligt hierbij op het informeren van de reisbranche. Naast de mogelijkheid voor touroperators om deel te nemen aan de jaarlijkse Travel South USA International Showcase, zal Travel South USA in 2015 ook zelf de Benelux aandoen om touroperators en reisagenten te bezoeken.

Meer informatie

Op de website www.TravelSouthUSA.com is meer toeristische informatie te vinden over de 11 staten die samen het Diepe Zuiden van Amerika vormen. Voor reisindustrie medewerkers is een aparte website beschikbaar: www.TravelSouthUSA.org. In de Benelux werkt Travel South USA samen met Target Travel Marketing.