Nederlandse touroperators enthousiast over avontuurlijke bestemming

Onlangs vond in Missoula, Montana de jaarlijkse Roundup plaats. Deze beurs biedt touroperators uit diverse Europese landen de gelegenheid om kennis te maken met meer dan 80 lokale aanbieders van accommodaties, ranches, attracties, lokale gidsen en verkeersbureaus uit de Amerikaanse staten Idaho, Montana, South Dakota en Wyoming. Tijdens de Roundup bleek dat deze regio in het Noordwesten van de USA op een groeiende belangstelling bij Nederlandse touroperators kan rekenen.

Het echte Amerika

De staten Idaho, Montana, South Dakota en Wyoming werken al jaren samen onder de naam Wild West USA. In dit deel van Amerika kan men het culturele erfgoed van de indianen terugvinden, genieten van overweldigende natuur, fascinerende historische bezienswaardigheden bezoeken en echte Western avonturen beleven. Hoogtepunten van deze regio zijn Yellowstone, Glacier, Badlands en Windcave National Park, Mount Rushmore en het Craters of the Moon National Monument. Een van de Nederlandse deelnemers aan de Roundup was Bart Verhoeff, eigenaar van Aireka/GoAmerika.nl. Zij bieden al langere tijd rondreizen door deze regio aan en merken een toenemende interesse bij hun klanten. “Wat wij vooral zien is dat klanten, nadat ze in het bekende Westen in LA, San Francisco en de nationale parken zijn geweest, veel belangstelling hebben voor ’the Real America’. Dit vooral vanwege de geschiedenis van de indianen en de cowboys. Ook Yellowstone is een enorme trekpleister voor dit gebied, iedereen wil dit nationale park zien. Dus de combinatie van fantastische nationale parken en de geschiedenis van deze regio maken dit gebied uniek!”, aldus Verhoeff.

Onderscheidend product

Marjolein Fraanje van Wild West USA ontving veel enthousiaste reacties van de deelnemende touroperators. “De Roundup geeft ze een zeer goed beeld van de mogelijkheden van deze regio, waardoor ze hun programma onderscheidend kunnen maken.” Voor José Kraan van UStravel.nl was dit de eerste deelname aan de Roundup. “Ik was aangenaam verrast door de prachtige, weidse natuur, de vriendelijke mensen en de heerlijke ‘laid back’ atmosfeer. Bij mij staat na dit bezoek een vakantie naar dit gebied zeker op de wensenlijst. Mensen die al vaker naar de USA zijn geweest en op zoek zijn naar het authentieke Amerika en houden van ontspanning, ruimte en prachtige natuur gaan hier ontzettend genieten! Wij gaan binnenkort rondreizen aanbieden, al dan niet gecombineerd met een verblijf op één of meerdere ranches.”

Interesse in Wild West USA

Consumenten en reisagenten die interesse hebben in Wild West USA kunnen terecht op de Nederlandstalige website voor meer informatie en voor het aanvragen van een gratis brochure pakket.