De ‘back to basic’ trend wint ook in de camperverhuur branche aan populariteit, gezien de stijgende vraag bij Holidaycampers.com naar compacte kampeerauto’s. Met name voor landen als Zuid-Afrika, Namibië, Chili en Australië zijn deze kleinere, basic campers zeer populair. Vaak hebben ze vierwielaandrijving, sterke motoren en zijn ze van alle basisgemakken voorzien. Er zijn zogenaamde pick up’s met opbouw, maar ook volledig als camper ingerichte minivans.

Nieuwe doelgroep bij Holiday Campers

“Wij krijgen steeds meer vragen van consumenten over kleinere campers”, aldus Debbie Heydanus van holidaycampers.com. “Niet alleen voor reizen door de Outback, maar bijvoorbeeld ook voor rondreizen door Amerika.” Klanten kiezen ook vaker voor een kampeerauto om zo hotelovernachtingen in steden gemakkelijk te kunnen combineren met kamperen in of bij de Nationale Parken. Bovendien zijn de kampeerbusjes vaak hip gestyled en aantrekkelijk geprijsd, waardoor ook een andere doelgroep aangesproken wordt.

Uitgebreid aanbod campers

Het afgelopen jaar heeft Holidaycampers.com het aanbod in dit genre campers flink uitgebreid. Aanbieders als Jucy Campers, Escape en Apollo zijn actief in Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Komend najaar wordt Mighty Campers in Australië hieraan toegevoegd. Op holidaycampers.com is het volledige aanbod van kampeerauto’s te vinden, gerangschikt per aanbieder of per bestemming, waarbij eenvoudig de voorkeur voor kampeerauto of volwaardige luxe camper aangegeven kan worden.