Wie van plan is om op vakantie een camper te huren, doet er verstandig aan om deze zo vroeg mogelijk te reserveren. Dan is er niet alleen een ruimere keuze, maar het kan ook nog eens een voordeel van soms wel honderden euro’s opleveren. Deze aanbeveling doet Debbie Heydanus van Worldwidecampers.com.

Veel vraag naar Europa

“Nu de zomervakantie dichterbij komt, moeten wij vaker een alternatief zoeken voor onze klanten. Met name voor het huren van een camper op een van onze Europese bestemmingen, merken wij dat de beschikbaarheid beperkt is. Vaak moeten wij een andere camper aanbieden en soms moeten wij de klant zelfs adviseren een andere ophaallocatie te kiezen”, aldus Heydanus.

Tijdig reserveren

WorldWide Campers dat wereldwijd camperhuur aanbiedt, signaleert dat er een groter wordende groep consumenten steeds korter van te voren besluit met een camper op vakantie te gaan. Voor verre bestemmingen als Nieuw-Zeeland, Australië en Noord-Amerika is niet alleen de beschikbaarheid een issue, maar kan vroeg boeken daadwerkelijk geld schelen. De meeste aanbieders op deze bestemmingen werken met zogenaamde flex-tarieven, waardoor zij vraag en aanbod op elkaar kunnen afstemmen. “Aangezien wij met meerdere aanbieders werken, kunnen we onze klanten altijd een zo scherp mogelijke offerte aanbieden” aldus Heydanus. “Door de wisselende tarieven kan dat soms inhouden dat we de klant een grotere camper aanbieden dan hij in eerste instantie uitgekozen heeft, of komen we terecht bij een andere verhuurder”.

Meer informatie

Voor meer informatie over het huren van een camper en een overzicht van camperverhuurders en tarieven kan men een kijkje nemen op worldwidecampers.com of bellen met 030-6974964.