Als in de Texaanse straten de cowboyhoeden en laarzen rood en wit kleuren, dan weet je: Kerst is in aantocht. Het kerstfeest wordt in het traditionele Texas dit jaar grootser dan groots gevierd, vooral in Grapevine, de Christmas Capitol van de staat. Daar staat een recordaantal van meer dan 1400 kerstevenementen op het programma.

Grapevine

Het stadje Grapevine in het noorden van de staat, gelegen naast de internationale luchthaven Dallas-Fort Worth, telt maar 50.000 inwoners. Maar in december wordt het overspoeld door bezoekers die van heinde en verre komen voor de ultieme kerstbeleving op z’n Amerikaans. En daarbij kan het niet gek genoeg. Zo verandert The Great Wolf Lodge in een megawinterlandschap waarin Chinese kunstenaars uit 900 ton ijs indrukwekkende sculpturen vormen. De traditionele Grapevine Vintage Railroad wordt tijdelijk omgedoopt tot de Northpole Express: per treintje de Kerstman achterna!

Galveston Winter Wonderland Island

Op Galveston Island, dat ten zuidoosten van Houston in de Golf van Mexico ligt maar via bruggen is verbonden met het vasteland, duurt Kerst zo’n beetje 50 dagen, tot begin januari 2017. Ondanks de aangename wintertemperaturen, verandert Galveston Island in Winter Wonderland Island. Een van de hoogtepunten, is de knotsgekke Santa Hustle op 18 december, een halve marathon (en 5 kilometer) voor Kerstmannen en -vrouwen. Een ander onvergetelijk fenomeen nabij Galveston is het Festival of Lights: miljoenen lichtjes brengen het befaamde amusementspark Moody Gardens in een feeërieke sfeer als er de Caribbean Christmas wordt gevierd.

Prairie Lights

Grand Prairie, halverwege de zustersteden Dallas en Fort Worth, huisvest Prairie Lights een van de grootste lichtparken ter wereld. Van mijlenver kun je er genieten van wat de installaties met meer dan 4 miljoen lichtjes aan Kerstbeelden laten zien. Dan kan – typisch Amerikaans – vanuit de auto, maar leuker is wellicht nog de Holiday Magic Walk, een prachtige wandeling door het sprookjesachtig verlichte bos. Zulke lichtshows zijn er ook bijvoorbeeld in Wimberley (Annual Trail of Lights) en in de Tex-Mex-hoofdstad van de staat, San Antonio (Christmas Light Festival).