Op uitnodiging van reisspecialist Go Amerika maakt televisiecorrespondent Michiel Vos uit New York op zaterdag 1 en zondag 2 oktober zijn opwachting op USA Go Wild. Dit nieuwe reisevenement wordt gehouden in De Broodfabriek Expo in Rijswijk. In twee meeslepende voorstellingen brengt Vos het publiek dichterbij ’s werelds hoogste macht, dan het ooit is geweest.

Michiel Vos (46) is bekend geworden als documentairemaker voor de VPRO en als correspondent voor diverse omroepen in Nederland en België. Nu de strijd om de Amerikaanse presidentsverkiezingen met de dag boeiender wordt, schuift hij geregeld aan bij Humberto Tan in RTL Late Night. Op zijn eigen wijze neemt hij de kijkers mee in de wereld van de laatste uitglijders van Donald Trump en de recente uitval van Hillary Clinton.

In het legertje Nederlandse journalisten dat in verkiezingstijd nieuwsverslagen, reportages en documentaires brengt vanuit de Verenigde Staten, neemt Vos een bijzondere plek in. Naast Eva Jinek is hij de enige die ook het Amerikaanse staatsburgerschap heeft, maar echt uniek maakt hem dat Vos zich als het ware heeft ingehuwd in ‘Washington’, het centrum van de macht. Zijn echtgenote is immers filmmaakster Alexandra Pelosi, de dochter van de Democratische voorzitter (Speaker) van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi.

Het was dus de liefde die Vos een entree gaf waarvan collega’s alleen maar kunnen likkebaarden. Maar het bracht ook een worsteling met zich mee, namelijk het gevoel bevoorrecht te zijn in een maatschappij waarin voor velen de American Dream een desillusie blijkt te zijn. Die machtelozen krijgen bij Vos ook een stem, zoals bleek uit zijn documentaireserie My America.

Dankzij reisspecialist Go Amerika (www.goamerika.nl) kunnen de bezoekers van USA Go Wild zowel op zaterdag 1 als op zondag 2 oktober direct van Michiel Vos de laatste ‘State of the Union’ horen, zoals hij alleen die kent. Beide multimediavoorstellingen beginnen om 14.30 uur in de Patria Zaal van De Broodfabriek Expo & Eventcenter. Reserveren is niet nodig, maar gezien de belangstelling is het verstandig om op tijd een plaatsje te bemachtigen.

USA Go Wild, 1 en 2 oktober 2016, 10.00 – 18.00 uur
De Broodfabriek Expo & Eventcenter
Volmerlaan 12, 2288 GD Rijswijk

Voor aanvullende informatie en beeldmateriaal in hoge resolutie:
Bart Verhoeff, directeur Go Amerika
020 5612002
bart@goamerika.nl