Burgemeester R.T. Rybak van de Amerikaanse stad Minneapolis is op bezoek in Amsterdam. De heer Rybak staat bekend als één van de meest groene burgemeesters van de Verenigde Staten. Zo heeft hij eind 2010 een “witte fietsen plan” geïntroduceerd en biedt zo de inwoners van Minneapolis een milieuvriendelijke en gezonde manier om binnen de stad te reizen.  Met 46 mijl aan straten met fietsstroken en 84 mijl fietspaden is Minneapolis door het blad Bicycling Magazine uitgeroepen tot beste fietsstad in de VS.
Burgemeester Rybak is in Nederland om Minneapolis als toeristische bestemming te promoten. De stad Minneapolis ligt in de bosrijke staat Minnesota in het noorden van de Verenigde  Staten en is omgeven door meren binnen en buiten de stadsgrenzen. De drie dagelijkse non-stop vluchten van Delta Airlines vanuit Amsterdam maken  Minneapolis tot een logisch beginpunt van een vakantie in de Verenigde Staten.

De gemeente Amsterdam ontving de burgemeester op het stadhuis voor een korte presentatie, waarna de delegatie een fietstocht door Amsterdam maakte. Voor Rybak, die zelf regelmatig op de fiets naar zijn  werk gaat was deze fietstocht in het zonovergoten Amsterdam een absoluut hoogtepunt van zijn bezoek. De fietstocht eindigde op het Museumplein, waar Julie Rutherbories, de Consul General van de Verenigde Staten de delegatie op het Consulaat ontving.

Meer informatie over Minneapolis is te vinden via visitminneapolis.nl.