Met directe vluchten vanaf Amsterdam naar Dallas/Fort Worth en Houston, is Nederland een zeer belangrijke markt voor Texas Tourism. “Voor wat betreft het aantal aankomsten in Texas staat Nederland zelfs op een 10e plaats” aldus Senior PR Manager Diana Stevie van Texas Tourism. Een stijging van maar liefst 23% ten opzichte van vorig jaar bevestigt dit nog eens extra. Reden genoeg voor Texas Tourism om dit najaar een aantal dagen in Amsterdam neer te strijken om de Nederlandse tour operators, reisagenten, MICE specialisten en media kennis te laten maken met de mogelijkheden die Texas als reisbestemming biedt.

Taste of Texas

Na de succesvolle Texas on Tour in 2012 bundelen Target Travel Marketing en Texas Tourism wederom hun krachten. Op donderdag 31 oktober en vrijdag 1 november staat het Andaz Hotel, gelegen aan de Amsterdamse Prinsengracht, in het teken van de staat Texas. Deelnemers aan de workshops krijgen hier een voorproefje van wat de “Lonestar State” te bieden heeft.

Texas – een staat met veel gezichten

Texas is op Alaska na de grootste staat van Amerika. In het zuiden wordt de staat begrensd door de Golf van Mexico en de Rio Grande vormt de grens met Mexico. De zonnige zandstranden langs de Golf van Mexico, de dichte naaldbossen en plantages in het oosten, de uitgestrekte prairies in het noorden en de glooiende heuvels en diepe canyons in het westen geven deze staat haar vele gezichten. Overweldigende natuur is te vinden in Big Bend National Park en moderne steden als Dallas, Fort Worth, Houston, Austin en San Antonio bieden een breed scala aan restaurants, theaters, musea en winkels. De luchthavens van Houston en Dallas/Fort Worth behoren met een 4e en 7e plaats beiden tot de 10 drukste luchthavens van de Verenigde Staten. KLM vliegt dagelijks naar Houston en in de zomer 5x per week van Amsterdam naar Dallas/Fort Worth. United Airlines vliegt ook dagelijks non-stop naar Houston. Meer informatie over Texas is te vinden op www.traveltex.com.