In het weekend van 1 en 2 oktober staat de Broodfabriek in Rijswijk geheel in het teken van Amerika tijdens USA Go Wild. USA Go Wild is het nieuwe ‘All American’ evenement waar bezoekers alles te weten komen over de Verenigde Staten. Het belooft een ware USA-belevenis te worden in smaak, geluid, gevoel en emotie waar men kennis maakt met de Amerikaanse keuken, cultuur en uiteraard Amerikaanse muziek. Diverse touroperators en camper– en autoverhuur specialisten zullen tijdens het evenement Amerika liefhebbers voorzien van alle benodigde informatie voor een droomreis naar Amerika.

Toegang inclusief bezoek National Parks Adventure film in Omniversum

USA Go Wild vindt plaats op zaterdag 1 en zondag 2 oktober in de industriële hal van de Broodfabriek in Rijswijk. Deze wordt verdeeld in drie secties met elk een eigen thema; steden, avontuur/natuur en stranden. Als aanvulling op het evenement kunnen bezoekers tijdens de beide beursdagen GRATIS naar de spectaculaire film ‘National Parks Adventure’ in Omniversum (op 15 minuten afstand). Deze 40 minuten durende film is gemaakt ter ere van het 100-jarig bestaan van de National Park Service en geeft een spectaculair beeld van de Nationale Parken in de Verenigde Staten. Bezoekers die niet tijdens het weekend naar de film kunnen of willen krijgen 50% korting op deze film bij Omniversum op de periode na de beurs, tot aan de Kerstvakantie.

Live entertainment en onthulling Mississippi Blues Marker

Entertainment tijdens USA Go Wild wordt voorzien door Blues legende Vasti Jackson. Vasti Jackson is een wereldberoemde gitarist en zanger. Als artiest staat hij bekend om zijn intense optredens en geweldige gitaarspel en hij belichaamd als geen ander de spirit van Blues en Soul muziek. Speciaal voor het onthullen van een nieuwe Mississippi Blues Trail marker treedt Vasti op tijdens USA Go Wild. De Mississippi Blues Trail vertelt het verhaal van bluesartiesten, de plaatsen waar ze woonden, het tijdperk waarin ze leefden en de invloeden van hun muziek.
De Blues Trail is divers en beperkt zich niet alleen tot dorpen en steden. Op de plekken waar een significante gebeurtenis zich heeft afgespeeld staan er zogeheten ‘markers’ die beknopt de gebeurtenis op die plek weergeven. Een nieuwe marker wordt door het team van Mississippi Tourism onthuld tijdens USA Go Wild, om de link van Blues met de Europese muziekbeweging en vice versa aan te geven. Ook de Chargé d’ Affaires van de Amerikaanse Ambassade in Den Haag, dhr. Shawn P. Crowley, is aanwezig tijdens dit feestelijke moment.

Deelnemers

Een diversiteit aan deelnemers is te vinden op USA Go Wild. Reisorganisaties Jan Doets, TUI, De Jong Intra Vakanties, Tenzing Travel, Tioga Tours, GoAmerika, GoMotorbiking, Travelhome, Cruise America, Alamo.nl en WorldWide Campers zijn van de partij. Jan Doets, als hoofdsponsor, heeft een eigen boekingskantoor tijdens het event. Zij geven verschillende presentaties, hebben afspraakmogelijkheden en zorgen voor een leuke zintuiglijke Amerikaanse beleving. Daarnaast kunnen bezoekers praten met vertegenwoordigers van verschillende Amerikaanse bestemmingen waaronder Texas, Florida, de staten van Real America: Montana, Wyoming, South Dakota en North Dakota, de staten van Deep South: Mississippi, Kentucky, Tennessee en een aantal staten van Travel South USA: Alabama, Georgia, North Carolina, South Carolina en Louisiana. Ook de Nederlandse Visit USA vereniging voorziet bezoekers graag van algemene informatie over reizen naar en in Amerika. Gedurende het weekend worden verscheidene presentaties gegeven door de deelnemers zodat men een goed beeld krijgt van de diversiteit van Amerika.

Toerisme naar Amerika populairder dan ooit

Eerder dit jaar bleek al dat toerisme richting Amerika ongekend populair is. De Benelux markt heeft 2015 afgesloten met een recordaantal van meer dan 1 miljoen passagiers. Tijdens IPW van 18 – 22 juni, de grootste internationale beurs op het gebied van toerisme in en naar de USA, werden de laatste cijfers van inkomend toerisme bekend gemaakt. De cijfers voor de Benelux komen uit op 1.065.150 passagiers. Nederland is met een stijging van maar liefst 13% een positieve uitschieter. Deze cijfers streven alle verwachtingen ver voorbij: een groei van ‘slechts’ 4% was verwacht. Met steeds meer evenementen op de kalender, zoals USA Go Wild, maar ook Vakantiebeurs, Vakantiesalon en de Verre Reizen Events is de verwachting naar een nog grotere groei in de toekomst positief.


Voor meer informatie over USA Go Wild ga naar de website of Facebookpagina: www.usagowild.nl
www.facebook.com/usagowild